Музичне меню червня: Ікони треш-металу Overkill, Звєрі з балалайками, мюзикл про Квітку Цісик

Музичне меню червня: Ікони треш-металу Overkill, Звєрі з балалайками, мюзикл про Квітку Цісик

Аналітика
Укрінформ
Що пропонують столичні концертні майданчики шанувальникам музики у червні

Прийшло літо. А це значить, що до концертів, які проходять «під дахом» у клубах та залах, будуть все активніше долучатися заходи під «відкритим небом» та фестивалі. Найкрутішим фестивалем червня стане, безумовно, львівский Alfa Jazz Fest 2017 за участю легендарних музикантів Хербі Хенкока, Чіка Коріа, Грегорі Портера та інших. А от київська афіша пропонує розмаїття концертів на різні смаки – від треш-ікон Overkill для «металхедів» до італійського тріо Il Volo, що працює у жанрі crossover, поєднуючи елементи опери та попу.  

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

ATB
Stereo Plaza, 2 червня

В даному випадку ATB – це не назва мережі супермаркетів, а псевдонім німецького музиканта, діджея та продюсера Андре Танненбергера. На київському концерті він презентує новий диск «neXt». Це перший за три роки студійний реліз музиканта. Критики назвали його найбільш поп-орієнтованим у порівнянні з попередніми альбомами. 

Звери
Stereo Plaza, Малий зал, 3 червня

Поп-рок-група «Звери» створена росіянами у 2001 році. За час свого існування команда неодноразово отримувала престижні в РФ премії від «MTV Россия» та «Муз-ТВ». Цього разу музиканти привезуть програму під назвою «Акустика. Лучшее». В концерті прозвучать знайомі хіти в не зовсім звичних аранжуваннях з використанням перкусії, духових інструментів та… балалайки. Будемо сподіватись, що акустичні варіанти будуть не менш драйвовими, ніж традиційні.

Overkill
Bel Etage, 20 червня

Американський гурт Overkill з Нью-Джерсі – не новачок на металевій сцені. Більш того, група є однією з «ікон» світового треш-металу. Рік народження команди – 1980-й, а у її творчому доробку – 18 альбомів. Природньо, за цей час у складі групи було чимало змін, але незмінними лишаються її фронтмен – Боббі Елсуорт, басист Д.Д.Верні. Нинішній тур групи присвячений виходу нового альбому «The Grinding Wheel», який з'явився у продажу у лютому цього року. Київський концерт дасть старт европейському гастрольному турне Overkill, яке триватиме до другої половини серпня.

Коловорот. Нове коло
Monte Ray, 24 червня

«Коловорот. Нове коло» – міні-фестиваль до дня літнього сонцестояння. В ньому беруть участь кілька гуртів з України та Польщі, які грають такий собі pagan black metal. Хедлайнером стане досить відома польська команда Graveland. Крім неї у програмі – виступи харківських гуртів BURSHTYN та Nokturnal Mortum.

Evanescence
Stereo Plaza, 26 червня

Американський гурт Evanescence, заснований у 1995 році, вперше вийде на київську сцену, але це буде вже другий візит до нашої країни. У 2012 році команда завоювала глядацькі симпатії, виступивши на фестивалі The Best City.UA у Дніпрі. У музиці цього колективу поєднуються готичний, альтернативний рок та метал. А глибоке меццо-сопрано солістки Еммі Лі та тексти пісень, написані нею, надовго западають у душі слухачів. Можна чекати, що у сетліст концерту увійдуть культові хіти Bring Me to Life, What You Want, When You're Sober тощо.

LP
Stereo Plaza, 27 червня

Американська виконавиця з італійським корінням Лаура Перголіцці, що взяла собі артистичний псевдонім LP (за першими літерами імені та прізвища), минулого року, можна сказати, сколихнула европейську музичну сцену своїм синглом Lost on You, який вийшов на перші місця в чартах багатьох країн Старого Світу. А кліп на цю пісню вже зібрав більше 100 млн переглядів на YouTube. До речі, треба сказати, що написані нею пісні знайшли місце у репертуарі таких зірок, як Ріанна, Крістіна Агілера, Шер та інших. 

Atlas Weekend
ВДНГ, 28 червня – 2 липня

Наймасштабніший київський фестиваль цього літа. Ми присвятимо цій події окремий анонс. Чекайте на його публікацію.

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Большая свадьба
Співоче поле, 4 червня

Концерт-гуляння за участі багатьох зірок української музичної сцени. Серед них Ірина Білик, Руслана, Наталя Могилевська, Оля Полякова, Alyosha, Monatik та багато інших.

Квітка
Національна музична академія України, 4 червня

Мюзикл, або як його називають творці – «арт модерн проект Квітка», нагадає глядачам про долю американської співачки українського походження Квітки Цісик. Цілком природньо, що у виставі прозвучать найпопулярніші композиції з її репертуару, а співала вона і українські народні пісні, і твори сучасних українських авторів, і композиції для кінофільмів. Головну роль у мюзиклі виконає лауреат міжнародних конкурсів Леся Задорожна. Крім того, у шоу візьмуть участь зірки світового балету Джесіка Мезей та Джон Сміт.

5'NIZZA
Stereo Plaza, 10 червня

Популярний харківский дует 5'NIZZA (Сергій Бабкін та Андрій Запорожець) збирається презентувати свій третій альбом «КУ!», що виходить після десятирічної паузи. Музиканти кажуть, що цей диск – своєрідний сплеск, якийсь клубок вражень, емоційних потрясінь, переосмислених поглядів на світ та на життя в цілому. Після виступу в столиці гурт дасть концерти ще в деяких містах нашої країни (Миколаїв, Запоріжжя, Дніпро і рідний Харків).

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ Й ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ

Jazz Forever. Національний академічний духовий оркестр України
Bel Etage, 8 червня

У програму цього концерту включено дійсно класичні джазові стандарти, що витримали перевірку часом і, незважаючи на «вік, не втратили популярності серед слухачів. Прозвучать композиції з репертуару оркестрів Гленна Міллера, Дюка Еллінгтона, Каунта Бейзі, Бенні Гудмена, а також таких зіркових виконавців, як Елла Фітцджеральд, Френк Сінатра, Рей Чарльз, Хербі Хенкок тощо.

Il Volo
Палац «Україна», 20 червня

Останнім часом в усьому світі великої популярності набули музичні проекти в жанрі Classical Сrossover, які поєднують у собі елементи класичної музики та поп-композицій. Творчість італійського тріо Il Volo відноситься саме до цього напрямку. Останній альбом гурту – це своєрідна данина поваги до великих «Трьох Тенорів» (Домінго, Каррерас, Паваротті). Нагадаємо, що хлопці Il Volo представляли Італію на «Євробаченні 2015», де посіли третє місце.

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-