Український культурний фонд потребує приміщення - Нищук

Український культурний фонд потребує приміщення - Нищук

Укрінформ
Український культурний фонд, який має запрацювати з 1 січня 2018 року, потребує приміщення для своєї дирекції.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час сьогоднішньої наради з питань реалізації Закону "Про Український культурний фонд", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Приміщення Міністерства культури у досить плачевному стані. Але ніхто не зважає на те, що у нас запрацював Інститут книги, де нараховується 35 людей, яких ми маємо розселити. У нас - українське бюро "Креативна Європа", для якого теж треба адекватне приміщення. Український культурний фонд має бути приблизно в рамках близько 40-50 чоловік. Відповідно, у нас немає приміщення. Тому ми звертаємося до Фонду держмайна, який би, можливо, запропонував нам якесь приміщення", - сказав Нищук.

Він також попросив допомоги для проведення інтернет-голосування щодо 4-х кандидатів до наглядової ради фонду, 2 з яких - від закладів культури і 2 - від громадських культурних організацій. 

"У нас є проблема - наш сайт дуже слабкий. Він може не витримати", - сказав міністр. 

Водночас він додав, що Мінкультури веде відповідні переговори з однією із організацій і сподівається, що вона допоможе провести прозоре і чесне інтернет-голосування. 

"Але на це потрібне буде додаткове фінансування", - зазначив Нищук. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 березня 2017 року ухвалила закон про Український культурний фонд.

Згідно із законом, Український культурний фонд є бюджетною установою, яка виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвитку України. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується і координується центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Передбачено, зокрема, що Український культурний фонд займатиметься експертним відбором, фінансуванням і моніторингом виконання культурних і художніх проектів, надаватиме гранти і стипендії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-