Мінкульту передали низку повноважень у книговидавничій сфері

Мінкульту передали низку повноважень у книговидавничій сфері

Укрінформ
Уряд передав Міністерству культури низку повноважень у книговидавничій сфері.

Відповідну постанову ухвалено на сьогоднішньому засіданні КМУ, повідомляє Урядовий портал.

Відповідно до внесених у Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України і Положення про Міністерство культури України змін, на Мінкультури тепер має встановлювати порядок та критерії формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетними програмами випуску книжкової продукції; створювати умови для забезпечення бібліотек сучасною вітчизняною книжковою продукцією та світовою літературою в перекладі українською мовою на різних носіях.

Крім того, профільне міністерство тепер відповідає за розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження, а також інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних книжкових виставках, ярмарках, форумах тощо.

Як зазначає урядова прес-служба, у 2016 році Мінкультури передано повноваження, пов'язані з творенням Українського інституту книги, які наразі потребували підзаконного врегулювання. Зокрема, Український інститут книги опікується умовами для перетворення вітчизняної видавничої справи на культурну індустрію європейського зразка, формуванням єдиного книжкового ринку в країні, забезпеченням за допомогою вітчизняної книги вільного доступу громадян України до всіх сфер сучасних знань, відродженням культури читання. Крім того, ця установа бере участь в реалізації програм державної підтримки книговидавничої справи на підставі делегованих повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-