Київ приймає Міжнародну конференцію «Опера Європи-2017»

Київ приймає Міжнародну конференцію «Опера Європи-2017»

Укрінформ
У Києві 18-20 травня і проходитиме всесвітньо відомий фестиваль «Опера Європи-2017».

Про це з Київського національного академічного театру оперети, де й проходить церемонія відкриття, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цьогоріч до Києва приїхали представники 126 музичних театрів з 29 країн Європи. Організатори культурно-мистецького проекту «Art which unites» переконані, що проведення Міжнародної конференції дасть змогу українським митцям відкрити нові горизонти для творчості, налагодити тісні зв'язки зі своїми європейськими колегами та започаткувати спільні проекти.

Присутній на відкритті міністр культури Євген Нищук зазначив, що Україна може поділитися своєю культурною спадщиною, адже наші виконавці відомі в усьому світі. 

«Це дуже важлива подія для пісенної культури України. У нас глибинна традиція видатних виконавців, ми пишаємось нашими високими іменами всесвітньо відомих митців - а значить, ми можемо приймати у каштановому Києві великі форми «Open Europe», - заявив міністр культури.

Нищук наголосив, що, окрім культурної дипломатії, цей фестиваль подарує можливість обговорити з менеджерами світових театрів виклики та проблеми в сучасному українському театрі.

Директор департаменту культури КМДА  Діана Попова наголосила, що цей фестиваль поповнить світові сцени українськими прізвищами.

«Це неймовірна можливість для Києва та Національної оперети приєднатися до такого фестивалю. Я сподіваюся, що завдяки цій кооперації ми зможемо додати нових родзинок у європейське мистецтво»,  - сказала Попова.

Впродовж трьох днів роботи конференції всі бажаючі зможуть ознайомитися з українським театральним мистецтвом. Також у рамках фестивалю відбудуться різноманітні зустрічі, дискусії, тематичні доповіді та прослуховування молодих українських виконавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-