Премію Лесі Українки вручили у трьох номінаціях

Премію Лесі Українки вручили у трьох номінаціях

Укрінформ
Уряд ухвалив 11 травня постанову про присудження Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2016 рік у трьох номінаціях.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено письменниці, заслуженому діячу мистецтв України Ганні Чубач за книги «Малюємо, читаємо, пишемо» та «Українчики ідуть!». Ганна Чубач - автор майже 60 книжок для дорослих і дітей, понад 300 ліричних пісень, музичної абетки «Алфавітні усмішки», композитором якої є Олександр Білаш, та багатьох ілюстрованих оригінальних абеток. Її вірші вже понад 15 років використовуються як навчальний матеріал у шкільних підручниках України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії імені Лесі Українки за 2016 рік став художник-графік, ілюстратор Арсен Джанік'ян за художнє оформлення серії казкових повістей про Мері Поппінс англійської письменниці Памели Треверс (видавництво «Рідна мова»). Арсен Джанік'ян - член Національної спілки художників України, Спілки дизайнерів України, учасник всеукраїнських та міжнародних художніх виставок. Книжковою графікою займається з 1990 року. Співпрацював з багатьма українськими видавництвами, створив чимало прекрасних ілюстрацій до дитячих книжок.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» премію присуджено творчому колективу кінокомпанії «Укркіно» у складі автора сценарію Анастасії Матешко, режисера-постановника Анатолія Матешка, оператора-постановника Юрія Короля, виконавців головних ролей Леоніда Шевченка та Римми Зюбіної - за художній фільм «Трубач». Дитячий фільм-мюзикл створено 2014 року. В його основу покладена історія юного музиканта. Фільм з успіхом пройшов екранами України, здобув позитивні відгуки у ЗМІ.

Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва засновано 2007 року. Вона присуджується щороку в чотирьох номінаціях у розмірі 10 тис. гривень кожна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-