Українська кіноіндустрія може стати самодостатньою вже за 5 років - Іллєнко

Українська кіноіндустрія може стати самодостатньою вже за 5 років - Іллєнко

Укрінформ
Українська кіноіндустрія досить успішно розвивається і в разі державної підтримки може вийти на самодостатній рівень вже за п'ять років.

Таку думку висловив на прес-конференції в Укрінформі голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Якщо така підтримка з боку держави українського кіно буде відбуватися ще десь мінімум п'ять років поспіль, то українська кіноіндустрія вийде на рівень вже самодостатності", - сказав він.

Загалом, за його словами, зараз за підтримки Держкіно знімаються майже півсотні тільки повнометражних ігрових фільмів. "Загалом, близько 90 проектів зараз на різних стадіях виробництва", - зазначив Іллєнко.

Він розповів, що наступного року Держкіно планує подальшу підтримку виробництва кіно і телесеріалів українською мовою. 

"Я вважаю, що бюджет на цей рік у нас достатній. Але на наступний, звичайно, ми будемо просити більше. Тому що має бути забезпечена фінансово вся та механіка, яку запропонував новий закон... У тому числі і підтримка розвитку серіалів... Бо саме цей формат фільмів має велику популярність на телебаченні, і зараз необхідно пропонувати глядачу саме українські серіали українською мовою, і робити їх за рахунок просто ринку у продакшенів немає можливості", - наголосив Іллєнко.

У свою чергу державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко зауважив, що "для побудови нормального сучасного, відкритого громадянського суспільства, відкритої держави саме підтрика кінематографу є найпростішим, найлогічнішим шляхом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-