Євробачення - «зірковий час» для України

Євробачення - «зірковий час» для України

Аналітика
Укрінформ
Київ очима британських туристів

Чим Україна приваблива для туристів з-за кордону та зокрема, чому британцям варто відвідати українську столицю? Про це написало поважне британське видання The Sun.

Туристична привабливість України та Києва для іноземців, на думку автора - у давній історії та чудовій архітектурі, цікавих музеях, рекреаційних зонах та місцях нічного відпочинку, зручному авіасполученні, смачній їжі та напоях. І що немало важливо -  все це за невисоку ціну.

БЕЗПЕЧНО ПОПРИ КОНФЛІКТ

Еклектична архітектура, недорога смачна їжа, а також багата історія й культура роблять українську столицю справжньою туристичною знахідкою. Завдяки проведенню Євробачення-2017 в Україні столиця, яка приймає конкурс, перші два тижні травня перебуває в центрі уваги майже всього світу.

Хоч країна страждає від чотирирічного конфлікту з Російською Федерацією, і це відлякувало від приїзду багатьох туристів, проте більшість міст України, включаючи Київ, є абсолютно безпечними для подорожей. Одним із доказів цьому є проведення пісенного конкурсу, взяти участь у якому з'їхалися делегації 41 країн (не враховуючи українську), а також іноземні журналісти та фани».

Існують регіони, які МЗС не рекомендує відвідувати туристам в Україні. Це Крим та "дуже нестабільні" Донецька й Луганська області на сході країни, де постійно відбуваються сутички між Збройними Силами України та сепаратистами, яких підтримує Росія. Але ці області та столицю розділяє значна відстань.

КУРС ГРИВНІ - ТУРИСТИ У ВИГРАШІ

Не дивлячись на всі негаразди, які спіткали місто й країну, Київ є привабливим для багатьох гостей, адже він до того ж став раєм для вигідних покупок через різке падіння української валюти останніми роками.

Наприклад, минулорічний GoPro Beer Price Index визначили середню ціну на пиво в Україні - 1,5 фунти стерлінгів, а в деяких місцях - це всього 50 пенсів.

Обід, який складається із трьох простих та ситних страв, схожих на домашню їжу, наприклад, картопля, капуста, гриби та сир, в українському ресторані середнього класу, коштуватиме близько 15,26 фунтів. До речі, однією з найпопулярніших страв є борщ, густий кислуватий суп, ключовим інгредієнтом якого є буряк.

Тризірковий готель у місті можна знайти з номерами, вартістю 15 фунтів за ніч, а спальне місце у хостелі може коштувати від 3 фунтів.

MUST VISIT: ЧОРНОБИЛЬ І МИХАЙЛІВСЬКИЙ СОБОР

Тим, хто шукає культурного збагачення, варто звернути увагу на неймовірно красиву та еклектичну архітектуру Києва. Чимало будівель радянського періоду стоять поряд із бароковими спорудами та прикрашеними золотими куполами церквами.

Серед музеїв, цікавих туристам, часто згадують музей «Чорнобиль», експозиція якого присвячена аварії на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року. Вхід до нього коштує всього 2 фунти. У якості альтернативи, можна придбати квиток на один із багатьох щоденних екскурсійних турів із Києва до чорнобильської зони, що дасть  можливість відвідати ЧАЕС та міста-привиди, які розташовані неподалік від неї.

Усім, хто любить історію, варто зайти до Михайлівського собору, реконструйованого в травні 2000 року за моделлю автентичного вигляду Собору 800-річної давності. Його було зруйнованого за радянської влади в 30-х роках через "відсутність історичної цінності". Собор - цікаве місце для того, щоб дізнатися більше про історію України за радянських часів.

ВДЕНЬ - ПЛЯЖ, ВНОЧІ - НІЧНИЙ КЛУБ

Для більш легкого відпочинку ідеальним місцем стане один із островів, розташованих вздовж Дніпра. Там можна позасмагати на пляжі, купити недорогих напоїв та їжі.

Розмаїття нічного життя пропонує гостям міста ресторани, страви в яких коштують від 5 фунтів, а також нічні клуби та бари з напоями вартістю від 3 фунтів. Та не забудьте подбати про дрес-код, оскільки згідно з інформацією на сайті Vist Kiev Ukraine, у нічних клубах Києва працює система face control. Це означає, що шанси потрапити всередину нічного закладу залежать від того, наскільки охайним є зовнішній вигляд відвідувачів.

ПЕРЕЛІТ - ШВИДКО І ДЕШЕВО

Завдяки дешевим авіалініям British Airways, Ukraine International Airways та Whizz Air дуже легко дістатися до Києва з Великої Британії. А також у жовтні Ryanair запустили свої перші рейси з новими перельотами Київ-Лондон-Станстед, Київ-Манчестер, Київ-Ейндговен та Київ-Стокгольм.

За матеріалами статті Керолайн МакГваїр «Зірковий час України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-