Проект «Дивись українське» розпочав зйомки перших фільмів

Проект «Дивись українське» розпочав зйомки перших фільмів

Фото
Укрінформ
У рамках проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!» розпочався процес виробництва одразу п’ятьох фільмів за результатами конкурсу сценаріїв та сценарних заявок «СВОЄ КІНО».

Про це йдеться на сайті проекту.

Зокрема, розпочалися зйомки фільмів «На своїй землі» (автор сценарію Федір Янько, режисер Олександр Кирієнко), «Кадет» (автор сценарію та режисер Олександр Столяров), «Паперове серце» (автор сценарію Ольга Калуга, режисер Олесь Санін),  «Голос» і «Ліфт» (автором сценарію та режисером обох є Михайло Іллєнко). Як зазначають організатори, всі фільми проекту об’єднує тема життєствердності, позитиву та віри у зміни на краще і всі вони відповідають слогану проекту «МайбутнєТворятьЛюди».

«Велика кількість сценарних заявок (близько 50%) з 501 роботи, що були надіслані на конкурс «СВОЄ КІНО», за результатами якого відбувається екранізація фільмів, у різний спосіб торкалися проблеми війни в Україні та різних варіацій цієї загальнонаціональної проблеми»,  – розповів ініціатор проекту Андрій Різоль.

Зокрема, зйомки фільму «На своїй землі» відбувалися за підтримки Міністерства оборони України із залученням колони бронетехніки сухопутних військ та з використанням піротехнічних засобів. 

«Враховуючи сезонність та робочий графік режисерів і наших партнерів, продакшн-студій, ми розробили поетапний графік зйомок наших фільмів, для того щоб у результаті ми отримали новий якісний кінопродукт, який сподобається нашому українському глядачеві та зацікавить його в українському кіно», - розповів Різоль. 

Організатори зазначають, що ще на самому початку  виробництва фільмів ними зацікавилися великі кінотеатральні мережі «Баттерфляй», «Планета Кіно» та КП «Київкінофільм», що дозволить продемонструвати нове українське кіно широкому колу глядачів. Показ створених у рамках ініціативи «Дивись українське – твори своє майбутнє!» фільмів планують розпочати у листопаді 2017 року.

Проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!», ініціаторами якого є компанія «ВАВІЛОН» та Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!», реалізується на благодійних та меценатських засадах. Генеральним партнером є Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього». Також серед партнерів - Держкіно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-