У Києво-Печерській лаврі знайшли древню єгипетську мумію

У Києво-Печерській лаврі знайшли древню єгипетську мумію

Укрінформ
У Києво-Печерському історико-культурному заповіднику під час звірки фондів знайшли давньоєгипетську мумію.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"На початку 2017 року, під час звірки фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, заступник генерального директора археолог Сергій Пивоваров виявив справжню древньоєгипетську мумію", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Мінкульті, згодом стало відомо, що йдеться  навіть про кілька надзвичайно цікавих експонатів, які потрапили до Києва ще на межі ХІХ - ХХ століть.  Як з’ясувалося, спершу вони зберігалися у Церковно-археологічному музеї, потому перебували у Музеї атеїзму, який тоді розташовувався у Києво-Печерський Лаврі.

Кілька десятків років ці унікальні предмети забутими знаходилися у  фондосховищі і лише тепер були віднайдені. Нині колекція старожитностей Давнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів та кількох канопів (грець. Κάνωβος лат. Canopus – поховальних посудин для внутрішніх органів).

Колекцію старожитностей  Давнього Єгипту та останні знахідки покажуть 5 травня 2017 р. об 11-00 у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-