У Голлівуді скасували перший страйк за 10 років

У Голлівуді скасували перший страйк за 10 років

Укрінформ
Голлівудські сценаристи і представники кіностудій у ніч на вівторок змогли домовитися про скасування страйку через низькі, на думку письменників, відрахування з кінофільмів.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Радий повідомити - ми уклали угоду", - повідомив у своєму Twitter сценарист Біллі Рей, який представляє гільдію сценаристів.

"Це не все, чого ми заслуговуємо, але все-таки великий успіх, який допоможе багатьом письменникам. Єдність зробила це можливим", - написав Рей.

Умови угоди не розголошуються.

Останній великий страйк сценаристів був у 2007-2008 роках. Тоді акція тривала 100 днів. Телеканали були змушені повторювати випуски телешоу. За даними Інституту Майкла Мілкена, той страйк коштував економіці штату Каліфорнія 2,1 млрд доларів.

Зараз угода стала результатом тривалих переговорів між гільдією сценаристів і альянсом кіно- і телевиробників, який представляє великі голлівудські студії.

Гільдія сценаристів вимагала значно збільшити фінансування і надати додаткові гарантії для членів профспілки.

В об'єднанні стверджують, що члени організації за останні три роки втратили близько 23% доходів на тлі великих прибутків кінокомпаній. У разі невиконання своїх вимог члени гільдії, яка нараховує 9000 осіб, обіцяли 2 травня почати страйк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-