У Києві вперше проведуть дитячий Віденський бал

У Києві вперше проведуть дитячий Віденський бал

Укрінформ
Цієї осені в Києві разом з традиційним Віденським балом проведуть дитячий - за класичними канонами, але для учасників від 5 до 15 років. Він відбудеться 28 жовтня, і частину зібраних на ньому коштів буде передано київському Центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Про це розповіли на прес-конференції організатори заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Унікальність цьогорічних балів полягає в тому, що ми вперше проводимо класичний дитячий Віденський бал. Його буде організовано за всіма правилами й традиціями, такими самими, як дорослий, але для дітей. Так само будуть дебютанти - в двох вікових категоріях. Це дасть дитині можливість відчути себе учасником урочистої події, а також підготуватися до майбутнього. Оскільки в дорослому балі дівчина може брати участь як дебютантка лише раз в житті, дитячий бал стане для неї нібито його "генеральною репетицією", - розповіла Марина Ігнатуша, генеральний директор групи компаній BrandBerg, яка є організатором балу в Києві.

Вона зазначила, що головною метою всіх Віденських балів є благодійність. Не стане виключенням і київська подія. Двадцять відсотків коштів, виручених від продажу квитків, лотерей та аукціонів, проведених в рамках дитячого Віденського балу, підуть на допомогу київському Центру реабілітації дітей з інвалідністю. Крім того, діти з Центру зможуть відвідати бал разом зі здоровими ровесниками.

Хореограф Андрій Дикий, який готуватиме до виступу майбутніх учасників дитячого балу, підкреслив, що подібний захід проводиться вперше не тільки в Україні, а й у світі.

"Планка дуже висока. У світі ніде ще такого не робили, тому наше завдання - провести дитячий бал так, щоб інші країни рівнялися на нас. Хоч, звісно, працювати з дітьми буде набагато складніше, ніж з дорослими. З малечею треба буде "грати в бал", навчати їх в ігровій формі", - зазначив він.

Втім, хореограф висловив впевненість, що за кілька місяців зможе навчити всіх бажаючих, і на підтвердження продемонстрував кілька танцювальних па разом з дочкою - чотирирічною Діаною.

Для підготовки до балу дітей розподілять на дві групи за віком. Наймолодші вчитимуть лише три танці - вальс, польку та полонез. Дикий вважає, що дітей саме цієї групи буде найбільше, адже саме в такому віці дівчата мріють бути принцесами. Та якщо серед старших учасників проводитиметься досить жорсткий відбір, то малят візьмуть усіх.

Стосовно розподілу учасників за статтю, організатори вважають, що, як і в усьому світі, серед бажаючих взяти участь в балі переважатимуть дівчата. Причому їхня кількість буде більшою в кілька разів. Але й цю проблему готові вирішувати.

"Завдання хореографів полягатиме в тому, щоб зробити постановки, в яких дівчата в парах зможуть мінятися, танцюючи по черзі з одним партнером. Я переконана, що це вирішиться, та й хлопчики обов'язково знайдуться", - сказала актриса Лілія Ребрик, дружина Дикого і майбутня ведуча Віденського балу.

Як повідомляв Укрінформ, Віденський бал в Києві відбудеться 27-28 жовтня за підтримки Міністерства закордонних справ України та Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, мерій Відня та Києва. У заході братимуть участь зірки опери та балету з Віденської опери. Художню програму створить симфонічний оркестр "Київ-Класик" під керівництвом диригента Германа Макаренка.

Фото: Дмитро Васильєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-