Молодий театр у День книг читатиме класику

Молодий театр у День книг читатиме класику

Укрінформ
23 квітня з нагоди Всесвітнього дня книг і авторського права і з метою популяризації читання в Україні, Молодий театр читатиме твори українського модернізму.

Про це повідомив директор видавничого центру "Академія", завкафедри видавничої справи та редагування Київського національного університету ім. Т. Шевченка Василь Теремко на прес-конференції в Укрінформі.

"У Всесвітній день книг і авторського права в Молодому театрі, у залі перед спектаклем, читатимуть фрагменти творів видавничої серії "In crudo" (без прикрас). І в такий спосіб наближатимуть твори раннього українського модернізму до всіх тих, хто цікавиться літературою чи готовий нею цікавитися. Сюжети із записами цих фрагментів театр і видавничий центр "Академія", в якому виходить ця серія, на початку травня будуть транслювати у різних форматах в інтернеті, щоб широке коло змогло почути дуже талановите інтерпретування текстів, які, звичайно, інакше звучать, коли їх читають", -  підкреслив Василь Теремко. 

За його словами, проект поки що охоплює 9 творів дев'ятьох авторів, зокрема Осипа Турянського, Михайла Могилянського, Михайла Івченка, Василя Стефаника, Лесі Українки, Валер'яна Підмогильного. Відповідно їх читатимуть 9 молодих здібних акторів.

"Це тексти, які повинні бути в духовному, світоглядному обігу наших людей. І вони звучатимуть у своєму автентичному вигляді, бо твори видані в очищеному від ідеологічних втручань, які були у ХХ столітті, вигляді", - наголосив Теремко. 

Водночас він зазначив, що ініціатори проекту на цьому не зупиняться, будуть і далі його розвивати. Адже зараз у роботі ще кілька книг із цієї серії.

"Ми сподіваємось, що за кілька років цей проект (видавничий - ред.) завершимо, і це буде більше кількох десятків книг", - зазначив Теремко. 

Він також уточнив, що проект із популяризації читання є ініціативою видавництва, яку підтримали Молодий театр та Інститут журналістики  Київського національного університету ім. Т.Шевченка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-