В Українській бібліотеці у Москві презентують невідомі твори Анатоля Олійника

В Українській бібліотеці у Москві презентують невідомі твори Анатоля Олійника

Укрінформ
У переформатованій і фактично ліквідованій Бібліотеці української літератури в Москві у четвер пройде презентація електронної збірки творів поета Анатоля Олійника (1902-1936), що не публікувалися раніше.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу співробітник бібліотеки Віталій Крикуненко.

"У четвер, о 18.30 клуби "Слово" і "Родичі — Велика родина" представлять електронне видання збірки творів поета Анатоля Олійника, що раніше не публікувалися, яку було підготовлено до видання читачем БУЛ, доцентом МІІТ (Московський інститут інженерів транспорту. - Ред.) Олегом Олійником за участю члена Спілок письменників України та Росії Софії Буняк", - сказав Крикуненко.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова сказала, що фонд Бібліотеки української літератури в Москві буде передано Центру слов'янських культур, нещодавно створеному на базі Бібліотеки іноземної літератури ім. Рудоміно («Іноземка») протягом 2017 року. Суть цього нововведення в «розчиненні» фонду української літератури серед книг інших слов'янських народів. При цьому частину архівних матеріалів БУЛ було списано.

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директора Наталію Шаріну було затримано. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня 2016 року директору бібліотеки було пред'явлено ще одне обвинувачення в розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ). 2 листопада Міщанський суд Москви почав розглядати кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної по суті.

3 квітня цього року МЗС України направило ноту протесту на адресу МЗС РФ з вимогою передати Україні фонди московської Бібліотеки української літератури. Крім того, питання про долю БУЛ Україна порушувала і на засіданні Постійної ради ОБСЄ 6 квітня у Відні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-