У Києві покажуть першу в Україні докудраму про людей із синдромом Дауна

У Києві покажуть першу в Україні докудраму про людей із синдромом Дауна

Відео
Укрінформ
Кінопоказ для журналістів та обговорення першої в Україні докудрами про людей із синдромом Дауна "ТИ ДЕ/Я ТУТ" одеського режисера Максима Карасьова відбудеться у четвер, 13 квітня, в Будинку кіно.

Про це повідомляє Всеукраїнська благодійна організація "Даун Синдром".

"Після показу фільму відбудеться обговорення з глядачами, спілкування з журналістами. Серед учасників - режисер фільму Максим Карасьов, актори - молоді люди з синдромом Дауна, президент ВБО "Даун Синдром" Сергій Кур'янов, голова Одеської міської благодійної організації допомоги дітям з синдромом Дауна "Сонячні діти" Оксана Зятькова", - йдеться у повідомленні. 

Документальний фільм "ТИ ДЕ/Я ТУТ" було знято за одну ніч. Це 5 історій про 7 героїв - звичайних підлітків-одеситів з додатковою хромосомою, які мандрують нічною Одесою у пошуках своїх мрій. Що робитиме людина з синдромом Дауна в нічному місті, як виживатиме? Нічне життя для такої людини - це, в першу чергу, пошук тих, хто почує прохання про допомогу і може стати справжнім другом. Чи помічають ці сигнали оточуючі? Чи отримають підтримку люди із синдромом Дауна? І що означає "бути інакшим" і "бути самотнім"? 

"ТИ ДЕ/Я ТУТ" - спільна робота #PaPaYaProject, фонду "Шлях добра" та благодійної організації "Сонячні діти". Фільм є номінантом на участь у різних кінофестивалях. Прем'єра стрічки відбулася 31 жовтня 2016 року на Одеській кіностудії. Стрічка була представлена у 4 містах України: Одесі, Херсоні, Львові та Житомирі.  

В ролях: Олена Бучкарік, Олександр Багмут, Олексій Бабієнко, Андрій Лопатін, Анастасія Дудник, Анастасія Зятькова, Максим Фадєєв.

Продюсер - Ірина Новікова. Оператор - Аліса Павловська. Художник - Євген Величев. Сценарій - Родіон Сабіна. Композитор - Олексій Кувалліні. Гример - Наталя Катасонова.

У фільмі використано музику групи #Niaero.

Як відомо, синдром Дауна - генетична аномалія, з якою народжується понад 420 дітей щороку в Україні. Народження такої дитини не залежить від способу життя батьків, від стану їхнього здоров'я, шкідливих звичок. Загалом у нашій країні проживає понад 15 тисяч людей з синдромом Дауна.

Трейлер фільму: 

Відео: PapayaProjectStudio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-