Прем'єра фільму про подвиг кримської татарки пройде у Києві

Прем'єра фільму про подвиг кримської татарки пройде у Києві

Укрінформ
Прем'єра фільму «Чужа молитва», що присвячений подвигу кримської татарки Сайде Арифової, відбудеться у київському кінотеатрі «Україна» 18 травня.

Про це Крим.Реалії розповів режисер-постановник фільму Ахтем Сейтаблаєв.

За його словами, на першому показі фільму очікують перших осіб Української держави. «Думаю, що показ для журналістів влаштуємо 16 квітня, а 18 буде офіційна прем'єра, очікується, що буде президент», - зазначив Сейтаблаєв.

Він додав, що нині завершується робота над фільмом, який знімався під робочою назвою «Її серце».

«Зараз уже тільки технічні доведення. Займаються по кольорокорекції, зведенню шумів... У мене буде ще майже місяць, щоб подивитися, послухати, оцінити режисерським поглядом і внести якісь корективи, якщо знадобиться, отож ми в графіку», - зазначив Сейтаблаєв.

Про початок роботи над картиною режисер Сейтаблаєв і продюсер Іванна Дядюра заявили в грудні 2015 року. Зйомки проходили в Україні, Грузії та Ізраїлі. 50% бюджету фільму фінансувало Держагентство у справах кіно України, половину - приватні інвестори.

Сценарій фільму заснований на історії мешканки Бахчисарая Сайде Арифової ( 1916 - 2007), яка врятувала 88 єврейських дітей від знищення під час німецької окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-