У прокат виходить перший український науково-фантастичний трилер

У прокат виходить перший український науково-фантастичний трилер

Відео
Укрінформ
Повнометражний перший український науково-фантастичний трилер «Мислителі» покажуть 7 квітня у Києві в кінотеатрі «Кінопанорама».

Про це під час прес-конференції в середу заявив директор Гільдії незалежного кіно України (ГНКУ), режисер фільму «Мислителі» Вінсент Меттель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була проблема з тим, щоб починати робити такий великий і складний проект в Україні, де ще ніколи не знімали саме науково-фантастичний трилер. Це є першою картиною такого типу і такого жанру. І завдяки цьому ми і збираємося зайняти свою нішу", - зазначив Меттель.

Він зауважив, що проект "Мислителі" не лише повнометражна картина, яку презентують 7 квітня о 19.00 у кінотеатрі «Кінопанорама», а також "це і серіал, який після кінопрокату вийде і на телеканалах".

Уся творча команда, зауважив режисер, знімалася у фільмі абсолютно безкоштовно, а зйомки тривали 35 знімальних днів.

«Секрет у тому, що ідея, сценарій, взагалі жанр фільму і бажання творчих людей робити кіно дещо іншого гатунку призвели до того, що всі просто перевищували власні можливості. Але ми не збираємося так робити і надалі - знімати безкоштовно. Звісно, кожна робота, особливо добра робота, має бути оплачена», -  повідомив Меттель, зазначаючи, що над фільмом працювали 12 людей, що дуже мало навіть для маленького серіалу.

Режисер підкреслив, що після презентації фільму в Києві, у травні він має вийти в прокат у 8 областях України. 

Окрім того, за його словами, нині ГНКУ працює над 8 новими проектами.

«Це здебільшого повнометражні картини, один серіал. Що стосується найближчих планів - це кіноальманах», -  підкреслив режисер.

Також під час прес-конференції показали трейлер фільму «Мислителі», який, як повідомлялося, вийде в прокат в Україні уже в травні цього року.

Відео: Grey Theatre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-