Музичне меню квітня: Deep Forest, Карл Палмер та Наталі Імбрулья

Музичне меню квітня: Deep Forest, Карл Палмер та Наталі Імбрулья

Аналітика
Укрінформ
Що пропонують музичним шанувальникам у квітні столичні концертні майданчики

З приходом весни та пробудженням природи пожвавлюється і концертно-гастрольне життя. Отож, квітнева музична афіша столиці обіцяє різноманітні заходи на будь-які смаки – від австралійської співаючої красуні Наталі Імбрулья та рок-опери Mozart до зіркових французьких етно-електронщиків Deep Forest і легенди прог-року –всесвітньовідомого барабанщика Карла Палмера. 

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

Mozart. Le Concert
Палац «Україна», 1-2 квітня

Концертну версію одного з найбільш комерційно вдалих французьких музичних проектів вже не вперше покажуть у Києві. У цьому феєричному видовищі візьмуть участь 7 солістів, симфонічний оркестр, хор та рок-група.

Мельница
Національна музична академія Українм ім. Чайковського, 2 квітня

Російська фолк-рок група «Мельница» веде свою історію з 1999 року. А її творчим двигуном та лідером є Наталія О’Шей, відома під псевдонімом Хелавіса. Ця талановита жінка не тільки грає на кількох інструментах та співає, але, до того ж, має ще й вчену ступінь кандидата філологічних наук і є спеціалістом у кельтських мовах. Нова програма гурту, яка буде презентована в Києві (2 квітня) та Одесі (3 квітня) зветься «36,6». Що означають ці цифри, ви дізнаєтесь на концерті.

Napalm Death
MonteRay Live Stage, 10 квітня

На початку своєї музичної кар’єри стиль цього британського гурту був близький до анархо-панку, але згодом команда по суті стала одним з засновників напрямку grindcore, а далі – пішли «під знамена» death-metal. У творчому доробку групи – 16 альбомів, вони увійшли до Книги рекордів Гіннеса за найкоротшу пісню (яка триває трохи більше секунди). 

God is an Astronaut
BelEtage, 11 квітня

Погодьтеся, що у переддень чергової річниці польоту Юрія Гагаріна, концерт гурту з назвою «Бог є астронавтом» буде якраз доречним. Музику цього колективу з Ірландії важко кваліфікувати якимось конкретним жанром, та й засновники гурту, брати-близнюки Торстен та Нільс Кінселл кажуть, що грають те, що їм подобається. До речі, їм ще подобаються музичні експерименти. Назва нинішнього турне «15 th Anniversary Tour», отже кияни разом із музикантами відзначать п’ятнадцяті роковини колективу.     

Ill Niño
BelEtage, 12 квітня

У 2015 році на фестивалі ZaxidFest цей американський нью-метал гурт з латиноамериканським корінням отримав масу українських шанувальників, які будуть раді їх новому візиту до нашої столиці. Хлопці запросять публіку разом із ними відзначити 15-річчя виходу їх дебютного альбому «Revolution Revolución», в якому поєднуються важкі металеві ріффи та пристрасть «латини».  

Deep Forest
Sentrum, 14 квітня

Цей французький дует вже понад 20 років заворожує своїми треками меломанів усього світу, а минулого року він підкорив українську публіку на етнофестивалі Polyana Music Festival в Карпатах. Гурт недаремно вважається одним із піонерів напрямку world music. Матеріали для своїх композицій музиканти збирають в усіх куточках земної кулі, куди їх закидує доля. Наразі у творчому доробку команди вже 11 альбомів.   

Carl Palmer
BelEtage, 17 квітня

Вже другий місяць поспіль нашу столицю відвідують справжні легенди рок-сцени. В березні ми слухали Йена Андерсона та Jethro Tull, а у квітні будемо приймати всесвітньовідомого барабанщика Карла Палмера та його гурт ELP Legacy. В основі програми концерту – композиції, які стали відомими у виконанні супертріо Emerson, Lake & Palmer. На жаль, минулого року відійшли у вічність друзі та колеги Карла – Кіт Емерсон та Грег Лейк. Таким чином Палмер і слухачі, які прийдуть на концерт, вшанують пам’ять великих музикантів. 

Наталі Імбрулья
Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац), 27 квітня

Вперше на столичній сцені виступить австралійська красуня Наталі Імбрулья. Її кар’єра почалась у 90-і роки. У 1997 році сінгл Torn завоював міжнародне визнання, а газета Daily Mirror назвала його сінглом року, а її альбоми розійшлись по світу накладом майже 10 мільйонів копій. У 2015 році вийшов вельми цікавий альбом Male, на якому співачка виконує кавери на пісні своїх улюблених музикантів-чоловіків, серед яких Кет Стівенс, Ніл Янг, Том Петті та інші зірки. До речі нинішній тур зветься «The Natalie Imbruglia Acoustic» і можна сподіватись, що контакт з публікою буде повним.   

Pain
Sentrum, 20 квітня

Проект PAIN – дітище ветерана death metal і засновника гурту HYPOCRISY Пітера Теггрена. У музиці PAIN поєднуються альтернативний метал з електронікою та оркестровими аранжуваннями. Київський концерт пройде в рамках гастрольного турне «Coming Home Tour. Part II». Команда виступить у двох десятках європейських міст. Будемо сподіватись, що київська публіка відчує фірмову енергетику шведських музикантів.   

Beissoul & Einius
Sentrum, 21 квітня

Ексцентричний литовський дует приїде в Київ не вперше. Хлопці стали одними з перших іноземних музикантів, що відвідали нашу країну у буремні дні 2014 року, коли концерти відмінялись один за одним. А в минулому році Beissoul & Einius з успіхом виступили на фестивалі Atlas Weekend 2016. Цього разу музиканти презентують новий диск «A Secret Contact», над яким вони працювали впродовж останніх двох років. Отже чекаємо сценічного безумства, яскравих та неймовірних костюмів і атмосферу «іншопланетних прибульців».

Tequilajazz
Sentrum, 22 квітня

Пітерська команда Tequilajazz, що грає альтернативний та експериментальний рок, добре відома українським меломанам, але останній раз вона у нас виступала десь років з десять тому.  За цей час (у 2010 році) її лідер Евген Федоров встиг заявити  про розпуск гурту, а кілька років по тому музиканти знов зібрались в оригінальному складі для перезапису альбому «Целулоїд», а також для виступу на концерті на честь 20-річчя гурту. Так що зараз концерти гурту відбуваються нечасто, тож шанувальникам треба це врахувати і не прогавити свій шанс послухати своїх улюбленців live.  

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

СКАЙ
Atlas, 7 квітня

Виступом у столиці pок-гурт «СКАЙ» завершить великий всеукраїнський ювілейний тур «СКАЙ 15 років», в рамках якого музиканти дали концерти у 16 містах нашої країни. В програму концерту, безумовно, увійдуть улюблені хіти колективу, а також нові композиції із «свіженького» альбому «Нове життя».

Panivalkova
Caribbean Club, 7 квітня

Останнім часом популярность цього жіночого інді-поп тріо швидко зростає. Дівчата описують свій стиль, як «чуттєвий мінімалізм». Гурт народився в березні 2013 року, а у 2014 р. випустив дебютний диск «Панівалькова». На концерті в Caribbean Clib Панівалькова покаже відео-щоденник запису альбому «ДОНТВОРІ», а також розповість про пригоди під час гастрольного турне містами нашої країни. Звичайно, не обійдеться без виконання найпопулярніших композицій гурту.

ONUKA та НАОНІ

Міжнародний Центр культури та мистецтв (Жовтневий палац), 6 квітня

Наприкінці 2016 року у Києві та Харкові з величезним успіхом пройшли спільні шоу ОНУКА та НАОНІ. Вони довели, що поєднання сучасного електронного звучання та традиційних  народних інструменти народжує нову якість. І ось обидва колективи повертаються на столичний концертний майданчик. Очікуються усі найкращі композиції ОНУКА у нових, несподіваних аранжуваннях.  

MetaMoreFozzey
Sentrum, 9 квітня

Лідер популярного гурту «Танок На Майдані Конго» Олександр «Фоззі» Сидоренко ще у 2004 році випустив сольний альбом «MetaMoreFozzey», який жодного разу не виконувався «наживо». Сам Фоззі каже «Перед виходом цього альбому я обіцяв зробити один концерт, але не уточнював, коли саме». І ось цей час настав через 13 років. Так що концерт буде справжнісіньким ексклюзивом. А ще – зберігається інтрига щодо запрошених гостей з числа тих, хто допомагав у створенні альбому. Сам Фоззі цей секрет поки що не розкриває.

Олександр Птиця, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-