"Ніч у музеї": Про українське мистецтво варто говорити голосно на весь світ – Нищук

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості реалізації проекту "Ніч у музеї", який покликаний популяризувати нашу країну, її історію та культурні здобутки, як в Україні, так і в світі через телеканал іномовлення UA|TV.

Про це інформує прес-служба Міністерства культури.

"Мета цього проекту – поширення інформації по всьому світу про ті унікальні цінності, які є в наших музеях. Це прекрасна ініціатива, яку потрібно доносити до якомога ширшого кола людей. Я дуже вдячний колегам з Міністерства інформаційної політики та UA|TV, тому що такі ініціативи - надзвичайно позитивна річ. З рештою ми відкриваємо інше обличчя України з її багатствами, з її доброзичливістю, з її скарбами. Це дуже важливо, що проект проходить під брендом світових організацій, а наші музеї чудово імпровізують, додають щось нове від традиційних художніх проектів до перформансів та шоу-програм", - зазначив Нищук.   

За його словами, сьогодні надзвичайно важливо говорити про важливі історичні культурні надбання України: "Про українське мистецтво варто говорити голосно на весь світ, адже нам є чим пишатися. Наші музеї сповнені унікальними артефактами, які вражають. Втім історія знає багато випадків, коли деякі країни заявляють свої права на ті чи інші культурні цінності. Яскравим прикладом може слугувати історія зі "Скіфским золотом". Символічно, що саме розповідь про неперевершений шедевр елліно-скіфського мистецтва - золота пектораль з Товстої Могили - стала однією з перших тем, висвітлених в рамках нашого спільного проекту "Ніч у музеї".

Спільний телевізійний проект Міністерства культури України, Міністерства інформаційної політики України та   Мультимедійної платформи іномовлення "Ніч у музеї" вперше вийшов в ефір телеканалу UA|TV 12 листопада 2016 року.

Переглянути випуски телепередач українською мовою можна щосуботи о 22:30, англійською о 02:30. на телеканалі UA|TV, або на YouTube-каналі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-