У Києві відкриють меморіальну дошку видатному тенору Івану Козловському

У Києві відкриють меморіальну дошку видатному тенору Івану Козловському

Укрінформ
У Михайлівському Золотоверхому монастирі у вівторок відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки на честь видатного українського тенора Івана Козловського, який працював у хорі собору з 1907 по 1917 рік.

Про це Укрінформу повідомили у Мистецько-концертному центрі ім. І.С.Козловського.

"28 березня о 12 год. у Михайлівському Золотоверхому монастирі відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки, приурочене до 117-ї річниці від дня народження видатного українського тенора, оперного та камерного співака, унікального виконавця духовної та народної музики - Івана Семеновича Козловського, який працював півчим і співав у хорі собору з 1907 по 1917 рік", - йдеться у повідомленні.

Автором художнього рішення меморіальної дошки, яку буде розміщено на стіні співочого флігеля, є скульптор Іван Мельничук.

На відкриття запрошені представники департаменту культури КМДА та творча еліта країни, зокрема письменники Іван Драч, Борис Олійник, Павло Мовчан, актриса Лариса Кадочникова. В урочистому заході також візьме участь дитячий ансамбль з Мар'янівської музичної школи, яку свого часу, незважаючи на заборону, видатний співак побудував за власний кошт на батьківщині, у рідному селі Мар'янівка на Київщині.

Іван Семенович Козловський (11 (24) березня 1900, Мар'янівка - 24 грудня 1993, Москва) - український співак, народний артист СРСР (1940), лауреат Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка.

У репертуарі Козловського було понад 50 найрізноманітніших партій: від царя Берендея в опері "Снігуронька" М.Римського-Корсакова до юного Ромео в "Ромео і Джульєтті" Ш. Гуно, класичні твори Моцарта, Бетховена, Верді, Вагнера, Шуберта, Лисенка, Гулака-Артемовського, Мусоргського, Чайковського, Ліста, Рахманінова; вокальні твори радянських композиторів; українські й російські народні пісні та романси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-