LIKБЕЗ: на День Києва покажуть

LIKБЕЗ: на День Києва покажуть "живу" ретроспективу воєнної історії України

Укрінформ
Святкування Дня Києва включатиме показ ретроспективи воєнної історії України в Національному музеї історії України.

Про це повідомив координатор проекту "LIKБЕЗ. Уроки історії" Кирило Галушко на прес-конференції в Укрінформі.

"Півтора року тому ми почали співпрацю з Національним музеєм історії України, де щотижня читаємо історичні лекції на різні цікаві теми. Зрештою почали збирати аншлаги і постійну публіку... Ми хотіли візуалізувати воєнну історію України, залучивши до цього рух воєнно-історичної реконструції, який за 25 років незалежності дав чимало справжніх фахівців з історії зброї, костюма. Вони також з минулої осені провели в Національному музеї історії України декілька лекцій-презентацій певних воєнно-історичних періодів. На День Києва в садибі Національного музею історії України всі наші найкращі лекції-презентації будуть повторені на невеликому воєнно-історичному фестивалі. З боку реконструкторів це представлятиме Історичний фестиваль "Цивілізація". Це буде невелика ретроспектива воєнної історії України наживо", - сказав Кирило Галушко.

Він додав: оскільки наша країна воює, то історикам варто показати те, що вони добре знають - це українську військову історію, з якою наше суспільство і самі військові дуже мало знайомі.

Галушко також зазначив, що проект виїжджає з відкритими лекціями по різних обласних центрах.

"Ми хочемо показати, що історик сьогодні має бути публічною людиною, спілкуватися з людьми. Ми хочемо поширювати культуру споживання публічної історії і сподіваємося, що це досягне свого успіху", - підкреслив координатор проекту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-