Держкіно дасть гроші на документальний фільм

Держкіно дасть гроші на документальний фільм "Цимбаліст Петро"

Відео
Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало контракт про надання кінопроекту "Цимбаліст Петро" фінансової підтримки у розмірі майже половини від вартості виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"17 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією "Табор" контракт про надання кінопроекту "Цимбаліст Петро" державної фінансової підтримки розміром 415 тис. 570 грн, загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кінопроект "Цимбаліст Петро" став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер картини - Єлизавета Сміт, продюсери - Олена Яковіцька та Максим Наконечний. Сценарій написала Єлизавета Сміт спільно з Максимом Наконечним.

Документальна драма "Цимбаліст Петро" розповість про молодого музиканта з карпатського селища Ворохта, який узимку 2013-го приїхав до Києва на Революцію гідності грати на барикадах й спілкуватися з демонстрантами. Зіткнення із силовиками ставали все жорсткішими, й Петру довелося змінити цимбали на шолом і бронежилет. Повернувшись додому, він усвідомив, що не може сидіти склавши руки, і поїхав грати свою музику для людей у щойно звільнених від окупації містах.

За словами творців картини, це не просто фільм-портрет унікальної талановитої людини, це - історія молодого чоловіка, який з головою кидається у процеси й події, що охопили нашу країну.

"Петро потрапив у наш об’єктив на Майдані, а героєм нашого фільму його зробили ті зміни, які з ним відбувалися", - зазначила режисер Сміт, яка є також співрежисером документального фільму School #3, який нещодавно отримав Гран-прі як найкращий повнометражний фільм конкурсної програми Generation14+ Berlinale 67.

Презентація кінопроекту під час 9-го конкурсного відбору Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-