Білозір прокоментувала скандал навколо учасниці Євробачення від РФ

Білозір прокоментувала скандал навколо учасниці Євробачення від РФ

Укрінформ
Народний депутат Оксана Білозір закликала російські та проросійські ЗМІ не принижувати людську гідність делегата Росії в пісенному конкурсі "Євробачення" та припинити спекулювати на темі людей з особливими потребами. 

Про це йдеться у коментарі Білозір, наданому Укрінформу її прес-службою.

"В телефонному коментарі телеканалу "112 Україна" 14 березня ми говорили про ситуацію, що склалася у зв’язку з делегуванням від Росії для участі в конкурсі "Євробачення" делегатки, якій може бути заборонено в’їзд до України у зв’язку з порушенням нею українського законодавства. Суть коментаря полягала в тому, що це була свідома позиція Російської Федерації, спрямована на провокування конфлікту. Мною було наголошено на аморальності такого підходу - використовувати в політичних цілях людей з інвалідністю, та в цьому контексті акцентовано увагу на скандалі, який мав місце на російському телебаченні з танцюристом Євгенієм Смірновим. Мій коментар стосувався саме дій Російської Федерації, мова про фізичні чи артистичні здібності російської конкурсантки взагалі не йшла", - зазначила вона.

Білозір наголосила, що на запитання журналіста: "Як бачите рішення цього питання, і де знайти золоту середину? От одні кажуть, що СБУ дійсно має вирішити це питання і жорстко сказати, що заборонено їй в’їзд до Києва, з іншого, ну треба якось знаходити можливість уникнути спекуляцій з боку Москви. Як ви бачите це?", вона відповіла: "Цей процес сьогодні дуже заполітизований. І я вам хочу нагадати один епізод, який відбувся в Росії, це було 4 березня. Була така "Минута славы", де танцюрист Смірнов виступав без однієї ноги. І Літвінова і Познер його фактично обізвали "ампутантом" і сказали, що його участь у такій програмі, в шоу є взагалі аморальним і забороненим прийомом. І тоді навіть Макс Фадєєв, в кліпі якого знімався Смірнов, обурився і сказав, що краще бути інвалідом фізичним, ніж інвалідом духовним. Власне, так і підійшла, як духовний інвалід, до представлення свого конкурсанта на Євробачення Росія...".

Білозір наголосила, що ніколи в житті вона не дозволяла давати оцінку людям, виходячи з їхнього фізичного стану, національності чи релігійних переконань. Такий підхід взагалі не притаманний українській політичній культурі, додала депутат.

Вона також закликала російські та проросійські ЗМІ не розпинати та не принижувати людську гідність делегата Російської Федерації в пісенному конкурсі "Євробачення" та припинити спекулювати на темі осіб з особливими фізичними потребами. 

"Дайте можливість Юлії Самойловій реалізувати її давню мрію - взяти участь у міжнародному конкурсі "Євробачення", не вбивайте своїми юродивими маніпуляціями її віру в людей, людське Щастя та повноцінне Життя!" - наголосила Білозір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-