Запоріжці проголосували проти пам'ятника Джону Леннону

Запоріжці проголосували проти пам'ятника Джону Леннону

Укрінформ
Електронна петиція, яка вимагає не допустити встановлення в місті скандального пам'ятника у вигляді розіп'ятого на гітарі Леннона, перевищила необхідні 750 голосів.

Запоріжці продовжують віддавати свої голоси на підтримку цієї петиції, яка буде винесена на розгляд постійної депутатської комісії Запорізької міськради і потім - на сесію міської ради.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до самого Джона Леннона те, що відбувається, відношення не має: запоріжці виступають проти встановлення конкретного пам'ятника – епатажної скульптури, що зображує Леннона, розіп‘ятого на гітарі, оскільки вважають, що таке зображення музиканта здатне породити лише несприйняття його творчості.

«Такий пам'ятник сприяє лише виникненню у запоріжців несприйняття творчості і величезного вкладу Джона Леннонна у світову історію», - стверджується у петиції, яку на сьогоднішній день підтримали вже більш як 770 жителів Запоріжжя.

Як повідомляв Укрінформ, пам'ятник Джону Леннону, що зображує музиканта розіп‘ятим на гітарі, був представлений у Запоріжжі 16 січня в рамках фестивалю бітломанів «Let it Beatles» і вже на презентації викликав неоднозначну – (аж до повного неприйняття) реакцію присутніх. Негативне ставлення до скульптури ще більше посилилося після того, як стало відомо, що автором роботи є відомий Григорій Потоцький, який сприймається багатьма як російський художник, а на її створення бізнесмен Дмитро Зусманович виділив 700 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-