У Києві сьогодні відкриється виставка японських ляльок-неваляшок

У Києві сьогодні відкриється виставка японських ляльок-неваляшок

Укрінформ
У рамках Року Японії в Україні у Києві 11 березня відкривається міжнародна виставка "Окіагарі кобоші для Фукушіми: солідарність від України".

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

"11 березня 2017 року о 11:00 Національний музей "Чорнобиль" та Асоціація Такада Кензо "Проект Окіагарі Кобоші" запрошують вас на відкриття міжнародної виставки "Окіагарі кобоші для Фукушіми: солідарність від України" - виставка традиційних японських ляльок окіагарі кобоші, розмальованих відомими митцями світового рівня на підтримку постраждалих від Великого східнояпонського землетрусу та аварії на АЕС "Фукусіма-1", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відкриття виставки приурочене до 6-ї річниці трагедії. Для презентації проекту в Україні на відкриття виставки завітає натхненник та засновник проекту, всесвітньо відомий дизайнер Кензо Такада (Kenzo).

До участі у церемонії відкриття запрошені: Марина Порошенко, перша леді України; Віталій Кличко, міський голова Києва, учасник "Проекту окіагарі кобоші"; Шігекі Сумі, посол Японії в Україні.

Як зазначили організатори виставки, іграшка окіагарі кобоші (японська неваляшка) - символ стійкості та життєвої сили. На виставці будуть представлені близько 200 ляльок, розмальованих як всесвітньо відомими японськими, французькими, італійськими, іспанськими митцями (такими як Жан-Поль Готьє, Жан Рено, Домінік Буше та інші), так і українськими, серед яких ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйовані із зони відчуження, діти-чорнобильці, відомі митці, спортсмени, громадські діячі - Віталій Кличко, Джамала, Злата Огнєвіч, Андрій Шевченко та інші.

Також у рамках виставки будуть експонуватися роботи проекту Kids Guernica, створені дітьми міста Хіросіма з надією на мир у світі.

Виставка відбудеться у національному музеї "Чорнобиль" (провулок Хорива, 1) з 11 березня до 1 вересня 2017 року (вхід вільний). Вхід на відкриття - за запрошеннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-