Нищук прийняв запрошення Жадана приїхати в Харків на культурний діалог

Нищук прийняв запрошення Жадана приїхати в Харків на культурний діалог

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук приїде в Харків на запрошення відомого письменника Сергія Жадана.

Про це Жадан написав у Фейсбуці.

"Друзі, розмовляли сьогодні з Євгеном Нищуком. З боку Міністерства культури є розуміння потреб і запитів харківської громади. Готуємо приїзд Євгенія в Харків", - зазначив Жадан.

Раніше він опублікував на своїй сторінці звернення до міністра культури, запрошуючи його у Харків через "безліч проблем у культурній та гуманітарній сфері, з якими ми, харків'яни, постійно стикаємося".

За словами письменника, йдеться не тільки про одіозну колону, яку планують встановити на головній площі міста, а й "про загальні питання, пов'язані з історичною та культурною пам'яттю Харкова, з культурною політикою регіону".

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня 2014 року на харківській площі Свободи було демонтовано пам'ятник Леніну. На міському бліц-конкурсі проектів пам'ятника, який повинен бути встановлений на місці поваленого монумента, переможцем 3 лютого 2016 року було названо колону заввишки 86 метрів із зображенням ангела з хрестом угорі і чотирьох фігур, пов'язаних з історією Слобожанщини, внизу.

Активісти подали позов про скасування рішення журі, вважаючи, що пам'ятний знак створений за зразком Олександрівської колони в Санкт-Петербурзі. 27 лютого петиція з вимогою звільнити Сергія Чечельницького, який є одним з авторів проекту, з посади головного архітектора Харкова, набрала необхідні для розгляду 5 тисяч голосів.

Проте 6 березня у відповіді авторам петиції Харківська міськрада зазначила, що для звільнення Чечельницького немає підстав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-