До хору собору святого Павла взяли жінку - вперше за 1000 років

До хору собору святого Павла взяли жінку - вперше за 1000 років

Укрінформ
Уперше в тисячолітній історії лондонського собору святого Павла - головного собору англіканської церкви - до його хору взяли жінку. Кандидатуру 35-річної Керріс Джонс одноголосно схвалили після декількох прослуховувань.

Джонс почне співати у соборі у вересні 2017 року, повідомляє Meduza.

Музичний керівник собору святого Павла Ендрю Карвуд заявив газеті The Guardian: "Ми будемо дуже раді прийняти сопрано, меццо-сопрано і контральто, якщо вони зможуть відповідати найвищим стандартам, встановленим нами. Сподіваюся, що призначення Керріс надихне інших співачок".

Керріс Джонс за час своєї музичної кар'єри брала участь у записі саундтреків для фільмів про Гаррі Поттера та "Хоббіт", а у 2006 році приєдналася до концертного туру Стінга.

"Це важливо не тільки для мене, це важливо для всіх моїх колег-жінок", - цитує Джонс The Daily Telegraph.

Більшість церков в Англії вже приймають жінок-півчих. Собор святого Павла залишався одним з чотирьох, де існував чисто чоловічий хор.

В англіканській церкві з 1970-х років дозволяють жінкам приймати священицький сан. Перші жінки-священики з'явились у парафіях за межами Англії — в США, Гонконзі та Новії Зеландії. У 1989 році Барбара Харріс стала єпископом Массачусетсу. У 2015 році була висвячена Ліббі Лейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-