Нацопера запрошує на вистави за участю світової зірки та прем'єру

Нацопера запрошує на вистави за участю світової зірки та прем'єру "Флорії Тоски"

Укрінформ
Національна опера України в березні порадує шанувальників продовженням проекту "Українські оперні зірки у світі" за участю всесвітньо відомої співачки Людмили Монастирської та запрошеної солістки Олени Бєлкіної, а також прем'єрою опери «Флорія Тоска» Дж.Пуччіні.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У березні на поціновувачів опери знову чекає зустріч із світовою зіркою вокалу Людмилою Монастирською, яка виконає партію Абігайль в опері "Набукко", партію Аїди в однойменній опері, а також  головну партію у прем'єрі опери "Флорія Тоска". Окрім того, столичні глядачі продовжать знайомство із запрошеною солісткою Оленою Бєлкіною, зірка якої все яскравіше сяє на оперній сцені. Цього разу вона виконає не тільки свою славнозвісну партію Попелюшки в однойменній опері Дж. Россіні, а ще й партію  Адальжізи в опері "Норма",  - йдеться у повідомленні .

На оперу "Набукко" Дж. Верді за участю Людмили Монастирської Національна опера запрошує 3 березня. На київській сцені виставу було поставлено в 1993 році, після чого вона була окрасою репертуару майже півтора десятиліття. Режисер-постановник опери Анатолій Солов'янеко відродив її на сцені Національної опери України - прем'єра "Набукко" з великим успіхом відбулася 31 березня 2016 року.

Як і у прем'єрній виставі, цього разу партію Абігайль виконає всесвітньо відома українка Людмила Монастирська (солістка Національної опери України), котра володіє сопрано з дивовижним тембром, великим діапазоном й неперевершеним нюансуванням. Людмила задіяна в цій ролі на найіменитіших оперних сценах світу. Її партнери в цій виставі в різних постановках - видатні оперні виконавці сучасності, серед яких сам Пласідо Домінго.

Головні партії також виконують: Олександр Мельничук (Набукко), Сергій Ковнір (Захарія), Анжеліна Швачка (Фенена), Валентин Дитюк (Ісмаель).

11 березня в  опері В. Белліні "Норма" візьме участь запрошена солістка Олена Бєлкіна - вона співатиме партію Адальжізи. А 19 березня шанувальники вокального мистецтва зможуть почути її в опері «Попелюшка» Дж. Россіні. Як розповіли у театрі, саме з ролі Попелюшки у однойменному фільмі-опері, прем'єра якого відбулась у 2012 році, почався міжнародний злет співачки українського походження. Екранізація була відзначена премією 64-го фестивалю PRIX ITALIA і призом глядацьких симпатій на фестивалі Music Gardens у Варшаві та була показана вже в більш ніж 150 країнах світу.

Головні партії також виконують провідні солісти Національної опери України: Богдан Тарас (Дон Маньїфіко, барон ді Монтеф'ясконе), Сергій Пащук (Дон Раміро, принц Салерно), Олександр Бойко (Дандіні) та інші.

22 березня в опері "Аїда" Дж.Верді партію Аїди виконає неперевершена Людмила Монастирська, яку столичні театрали вже мали нагоду неодноразово чути саме в цій ролі. Партія Аїди є знаковою для співачки, адже саме з неї Людмила Манастирська розпочала своє блискуче сходження до оперних вершин  і дотепер з незмінним успіхом виконує її на кращих оперних сценах світу.

Головні партії також виконують: Андрій Романенко (Радамес), Сергій Магера (Рамфіс), Богдан Тарас (Фараон) та ін.

31 березня з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Італійською Республікою та до 60-річчя Римського договору (Договору про заснування Європейської Спільноти) в Національній опері України відбудеться прем'єра опери "Флорія Тоска" Дж.Пуччіні.

Це спільний українсько-італійський мистецький проект у співробітництві з Посольством Італії в Україні та Італійським інститутом культури в Україні. Режисер-постановник - Анатолій Солов'яненко,  диригент-постановник - Микола Дядюра, художник-постановник, художник костюмів -  Марія Левитська .

Головну партію виконує Людмила Монастирська, для якої ця партія є також визначною: у 2010 році співачка з величезним успіхом дебютувала у Берлінській опері, в останній момент замінивши солістку основного складу в партії Тоски. Після вистави вона відразу отримала ангажемент від фестивалю Пуччіні у місті Торре-дель-Лаго.

Ще два прем'єрних покази "Флорії Тоски" вібудуться 31 березня, 1 та 9 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-