«Місячне сяйво» - кращий фільм року

«Місячне сяйво» - кращий фільм року

Відео
Укрінформ
Американська академія кінематографічних мистецтв і наук визнала кращим фільмом 2017-ого року «Місячне сяйво», вручивши йому золоту статуетку в головній категорії.

Про це із церемонії нагородження у Лос-Анджелесі повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Місячне сяйво» - американський драматичний фільм, знятий режисером Баррі Дженкінсом за п'єсою «У місячному світлі чорні хлопці здаються сумними» Терелла Мак-Крені, 

Стрічка, яка включає три частини, розповідає про дорослішання темношкірого парубка на ім’я Чірон.

Під час оприлюднення переможця ведучий випадково розкрив не той конверт, помилково оголосивши переможцем «Ла-Ла Ленд». Причому про помилку стало відомо вже після того, як члени знімальної групи «Ла-Ла Ленду» піднялися на сцену та почали виголошувати промови. Після цього продюсер "Ла-Ла Ленду" Джордан Хоровітц особисто передав свій «Оскар» режисеру «Місячного сяйва» Баррі Дженкінсу.

Загалом у цій номінації змагалися дев'ять стрічок. Крім переможця, за «Оскара» у головній категорії боролися: мюзикл «Ла-Ла Ленд», американсько-австралійсько-британський драматичний фільм «Лев» Гарта Девіса, «Паркани» Дензела Вашингтона«, «За будь-яку ціну» шотландця Девіда Маккензі , науково-фантастичне «Прибуття» Денні Вільньова, «З міркувань сумління» зіркового Мела Гібсона, «Приховані фігури» Теда Мелфі та «Манчестер біля моря» Кеннета Лонергана, що став кращою стрічкою за рішенням журі «Золотого глобуса».

Як повідомляв Укрінформ, це вже 89-та церемонія вручення премії «Оскар» Американської кіноакадемії. Цьогоріч вона пройшла у театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструвалося наживо у багатьох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-