Наймолодші та найстаріші на 89 “Оскарі”

Наймолодші та найстаріші на 89 “Оскарі”

Укрінформ
Наймолодшому з поміж акторів-номінантів на 89 “Оскарі” 21 рік, а найстарішій актрисі — 67.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, Лукасу Геджесу, який номінується за найкращу чоловічу роль другого плану у стрічці “Манчестер біля моря”, 12 грудня 2016 виповнився 21 рік.

Еммі Стоун, яка претендує на статуетку як краща актриса за роль у фільмі “Ла-Ла Ленд”, 6 листопада 2016 виповнилося 28 років.

Натомість Меріл Стріп, яка є однією з рекордсменок “Оскара” за кількістю перемог та номінацій (3 і 20 відповідно), 22 червня 2016 відзначила своє 67-річчя. Цьогоріч її висунуто на “Оскар” за кращу жіночу роль у картині “Флоренс Фостер Дженкінс”.

Її ровесник Джефф Бріджес, який молодший за Стріп майже на півроку (67 йому виповнилося 4 грудня 2016) і має в своєму активі “Оскар” за найкращу чоловічу роль у фільмі “Шалене серце” (2009), цьогоріч змагається в одній номінації з Геджесом: Бріджеса висунуто на нагороду Американської кіноакадемії за роль у картині “За будь яку ціну”.

Наймолодшими акторами які отримували “Оскар” за всю його історію, наразі є Татум О’Ніл, яку відзначили в 10-річному віці як кращу актрису другого плану за роль у фільмі “Паперовий місяць” (1974) та Тімоті Хаттон, що здобув статуетку в 20 років як кращий актор другого плану за роль у стрічці “Звичайні люди” (1981).

Натомість найстаршими акторами-володарями “Оскара” на сьогодні є Крістофер Пламмер — як кращий актор другого плану у 82 роки за роль у картині “Початківці” (2012) та Джессіка Тенді, якій вручили статуетку як кращій актрисі у 80-річному віці за роль у фільмі “Водій міс Дейзі” (1990). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-