Їмо млинці, палимо опудала та слухаємо музику: Масляна у Києві

Їмо млинці, палимо опудала та слухаємо музику: Масляна у Києві

Афіша
Укрінформ
Спалення опудала, битва "російських" млинців проти "українських" вареників та козацькі розваги - така програма святкування Масляної цього року. 

Велика Масляна на ВДНГ

Що цікавого: У програмі свята: народні гуляння, в ході яких можна буде дізнатися більше про традиції та звичаї Масляної, захоплююче та емоційне шоу козаків, а також ви зможете взяти участь у традиційних козацьких забавах та послухати виступи народних українських колективів. І, звісно, гості свята зможуть скуштувати млинці та вареники на будь-який смак!

Коли: 25 - 26 лютого, 10:00

Де: ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1)

Скільки: безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Масляна в Пирогово

Що цікавого: У Пирогово відтворять древні обряди: змагання на колоді, з перетягування каната, стрибки на конях та інші народні забави. Крім того, пройдуть hand-made ярмарок, виступи музичних і танцювальних колективів. Увечері ж відбудеться традиційне спалення Кострубатого діда, щоб злі сили зими пішли швидше.

Коли: 26 лютого, 13:00

Де: Національний музей архітектури і побуту Пирогово

Скільки: 40 грн

Масляна у Парку Київська Русь

Що цікавого: на очах гостей пройде спалювання найбільшого в Україні опудала Масляної вогняними стрілами кінних лучників. А також протягом усього дня можна буде побачити кінно-трюкові шоу, ритуал "Колодій", "масляничний вертеп" давньослов'янською мовою, спецефекти і вогняне шоу. Розпочнеться програма з урочистої зустрічі великого київського князя Володимира, під час якої всіх пригощатимуть млинцями, бубликами та іншими ласощами. 

Коли: 25 - 26 лютого

Де: Парк Київська Русь (с.Копачів, Обухівський район, Київська обл)

Скільки: 200 грн (для пенсіонерів – 100 грн, діти 50 - грн)

Більше інформаціїFacebook

«Колодій» в Мамаєвій Слободі

Що цікавого: в "Мамаєвій Слободі" впевнені, що Масляна – це російське свято, а в Україні традиційно відзначається Колодій. Тут не буде млинців, але будуть традиційні українські вареники. Крім того, пройде змагання "Українські вареники проти російських млинців".

Коли: 25 - 26 лютого, 12:00

Де: Козацьке селище "Мамаєва Слобода" (вул. М. Донця,2)

Скільки: 50 грн

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль червоного чаю

Що цікавого: на фестивалі червоного чаю на Вас чекає нон-стоп дегустація кращих червоних чаїв в стилі "Аліса в країні чудес".

Коли: 26 лютого, 15:00

Де: Чайний Клуб (бульвар Дружби народів, 7)

Скільки: 500 грн

Більше інформаціїFacebook

Волонтерські екскурсії «Ранні пташки»

Що цікавого: Ранні пташки – це безкоштовні волонтерські екскурсії суботніми ранками разом з волонтеркою-екскурсоводом Анфісою Дорошенко по західноєвропейськiй експозиції.

Коли: 25 лютого, 10:30

Де: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: вхід за музейним квитком (30 грн дорослі, 17 грн студенти, 12 грн школярі та студенти)

Більше інформації: Facebook

Маркет «Всі.Свої: Дім та декор»

Що цікавого: вже в останні вихідні лютого на маркеті Всі.Свої найкращі українські бренди меблів, освітлення, авторської кераміки, домашнього текстилю та декору представлять своє бачення дизайнерських трендів весняного сезону.

Коли: 25 - 26 лютого

Де: D12 (вул. Десятинна, 12)

Скільки: вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Гала-вечір музичної премії «Радіо Аристократи» (A) PRIZE

Що цікавого: «Радіо Аристократи» вирішили вручити (A) PRIZE. Гарантується хороший відпочинок, виступи улюблених гуртів (SunSay, Cape Cod, Peter and the Wolves, Morphom feat. Dima Kostiuk і Tik Tu) та, звичайно, святкування 3-ої річниці радіо. Проголосувати за альбом конкурсантів на музичну премію від радіо «Аристократи»можна за посиланням

Коли: 25 лютого, 19:00

Де: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41)

Скільки: 150 - 350 грн

Більше інформаціїFacebook

Концерт Христини Соловій

Що цікавого: Принцеса лемків Христина Соловій, яка підкорила своїм шармом та голосом усю Україну, вперше у Києві з великим сольним концертом у рамках всеукраїнського туру. Її дебютний альбом Жива вода – це український фолк в сучасних аранжуваннях, які є синтезом стилів на перехресті поп-року, блюзу та джазу.

Коли: 25 лютого, 20:00

Де: SENTRUM (вул. Шота Руставелі, 11)

Скільки: 175 - 750 грн

Більше інформаціїFacebook

Контрабандний квартирник Dakh Daughters

Що цікавого: Les fleurs exotiques Ukrainiennes, «найнестандартніший жіночий гурт країни», «один з найпопулярніших сьогодні українських гуртів, якому немає аналогів та конкурентів», actresses who also happen to be fantastic singers and multi-instrumentalists.

Коли: 25 лютого, 19:30

Де: Бар «Barman Dictat» (вул. Хрещатик, 44)

Скільки: 400 грн

Більше інформаціїFacebook

Арт-речиталь «Лесині мрії»

Що цікавого: Арт-речиталь за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки. У виконанні камерного ансамблю «АРТЕХАТТА» творчої майстерні Мирослави Которович. У програмі – твори В. Кікти, М. Скорульського, Є. Станковича, В. Польової, В. Зубицького.

Коли: 25 лютого, 19:00

Де: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2)

Скільки: 70 - 250 грн

Більше інформації: СайтFacebook

Концерт проекту «роздІловІ»

Що цікавого:  «роздlловl» – це мультимедійне дослідження любові – словом, звуком, зображенням. Від публіки очікується здатність сприймати усіма органами. Проект поєднують поезію Сергія Жадана, музику Олексія Ворсоби і Влада Креймера, візуалізацію Олі Михайлюк, якій також належить ідея твору. Цього разу тур проходитиме у восьми українських містах — від Щастя до Львова.

Коли: 25 лютого, 19:00

Де: Кінотеатр «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19)

Скільки: 100 - 250 грн

Більше інформаціїFacebook

Читанка з Фоззі про Гупала Василя та добро

Що цікавого: Коли чорні хмари затуляють небо, а зло вкотре хоче загарбати світ, з’являється не хто інший, як справедливий та дужий супергерой з простого люду Гупало Василь. Звичайний незвичайний чолов’яга, що стоїть на варті Добра. Автор українського супергероя, а також музикант, журналіст, телеведучий Олександр "Фоззі" Сидоренко прийде цієї суботи почитати свою останню книгу «Гупало Василь. П’ять з половиною пригод».

Коли: 25 лютого, 12:00

Де: Книгарня-кав’ярна «Моя книжкова полиця» (вул. Пушкінська, 7)

Скільки: вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформаціїFacebookреєстрація

Фотовиставка «Promka»

Що цікавого: PROMKA — фотопроект про події на Промзоні містечка Авдіївки та її захисників. Увесь час проведення АТО на Сході України цей промисловий центр не перестає бути напруженою зоною україно-російського конфлікту. PROMKA — це серія чорно-білих фотографій та полароїдних знімків воєнного кореспондента Кромпляса Олеся про українських героїв, котрі щодня в нелюдських умовах, під постійними обстрілами виконують свій обов’язок з оборони української державності.

Коли: 17 лютого - 5 березня

Де: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7)

Скільки: не вказано

Більше інформаціїFacebook

День відкритих дверей в музей Тичини

Що цікавого: Музей розмістився в квартирі, де жив видатний поет зі своєю сім’єю. Тут збереглися меблі, речі та велика бібліотека Павла Григоровича. А ще Ви зможете замовити екскурсію, випити чаю/каву, долучитись до буккроссінгу або придбати книжки.

Коли: 26 лютого, 12:00

Де: Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини (вул. Терещенківська, 5)

Скільки: вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Open Run Day #1

Що цікавого: серія безкоштовних тренувань з професійними тренерами клубу RUN BASE KYIV повертається до міста! Традиційно тренування розраховані як для новачків, які вперше знайомляться з бігом, так і для вже досвідчених бігунів.

Коли: 25 лютого, 9:00

Де: НСК "Олімпійський"

Скільки: безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-