На Docudays UA покажуть прем'єру

На Docudays UA покажуть прем'єру "кафкіанського" фільму про Сенцова

Відео
Укрінформ
Спеціальна подія - показ документальної стрічки "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова" режисера Аскольда Курова - відбудеться на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, що пройде 24-31 березня в Києві.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Зйомки фільму про незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова розпочалися в липні 2014 року. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20-ти років ув'язнення. Олега звинувачують у підготовці терактів у Криму, анексованому Росією", - нагадують в повідомленні.

За словами режисера, назва фільму - "Процес" - це не лише судовий процес над Олегом Сенцовим. Це також ті процеси, які відбуваються в суспільстві й державі.

"І кафкіанського там і справді багато. Найголовнішим у паралелі з романом Кафки "Процес" є те, що людина стикається з тією машиною і системою, з якою неможливо вступити в жоден діалог. Така система існує та діє за власним сценарієм, і результат заздалегідь відомий. Долі Сенцова й Кольченка наперед визначені, і просто потрібна вся ця вистава, де люди удають суддів і прокурорів", - поділився в коментарі для Docudays UA режисер Аскольд Куров.

Світова прем'єра фільму відбулася нещодавно на Берлінале. Там, у рамках прем’єри, Європейська кіноакадемія закликала російський уряд звільнити українського режисера. Після показу фільму близько 650 глядачів підняли жовті таблички з написом "Free OLEG SENTSOV!".

Трейлер фільму "Процес" можна переглянути тут:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-