Помер поет Нью-Йоркської групи Богдан Бойчук

Помер поет Нью-Йоркської групи Богдан Бойчук

Укрінформ
Поет, один із засновників та активних учасників Нью-Йоркської групи Богдан Бойчук помер 10 лютого у віці 89 років.

Про це повідомляє zaxid.net

Богдан Бойчук народився 11 жовтня 1927 року в Тернопільській області. У 1944 році його забрали до Німеччини на примусові роботи. Після війни він перебував у таборі переміщених осіб в місті Ашаффенбург, де й закінчив середню освіту. У 1949 році переїхав до США і оселився в Нью-Йорку. У 1957-му закінчив студії з електроніки в Міському коледжі Нью-Йорка і працював інженером у цій сфері до 1992 року.

Від початку 1950-их років Бойчук активно включився в українське літературне життя. Його літературна діяльність не обмежувалась тільки поетичною творчістю. Він також писав і видавав драматичні твори, прозу, робив переклади з англійської, іспанської й російської мов на українську і з української – на англійську. Займався літературознавчою критикою, опублікувавши широку низку статей, рецензій, передмов.

Бойчук - один із співзасновників Нью-Йоркської групи, був співредактором її річника «Нові Поезії» (1959–1971), ініціатором і головним редактором нью-йорксько-київського літературно-мистецького квартальника «Світо-Вид» (1990–1999). Працював літературним редактором при місячнику «Сучасність» (Мюнхен), а саме від 1961 року до 1973-го. Член національної Спілки письменників України. Мешкав у Глен-Спеї і в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-