У Мінську з книжкового ярмарку прибрали стенди з

У Мінську з книжкового ярмарку прибрали стенди з "героями Новоросії"

Укрінформ
У Мінську після скарг відвідувачів із XXIV Міжнародного книжкового ярмарку прибрали кілька стендів з антиукраїнською літературою, привезеною російськими видавництвами. 

Першими про специфічну експозицію розповіли журналісти білоруського сайту "Наша Ніва" 

Зокрема, це книги Олеся Бузини, давнього соратника Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Михайла Полікарпова, блогера Ель Мюріда, видання, присвячені "Гіві", "Моторолі", персонажам на прізвисько «Кірпіч» і «Боцман», які представлені як «герої Новоросії». 

«8 лютого у будівлі «Білекспо» почався щорічний Мінський книжковий ярмарок. На ньому представлено книги з більш як двох десятків країн. Хтось привіз з Москви перевидання книг Світлани Алексієвич, Саші Филипенка, хтось свіжі романи Людмили Улицької і Маріам Петросян. Проте є принаймні кілька стендів, які спеціалізуються на пропагандистській літературі. За відносно невеликі гроші - 10 рублів - можна придбати книги з «історії Новоросії». На їх обкладинках обвішані орденами бойовики Моторола і Гіві», - йдеться в публікації, щедро ілюстрованій фотографіями.

У постскриптумі до матеріалу повідомляється: "Після нашої публікації ці книги з виставки прибрали".

Як пояснило видавництво "Макбел", яке є організатором виставки, книги прибрали після скарг відвідувачів як небажані

 «Видавництва орендують у нас площі, стенди і в перший день до 12:00 розкладають свою продукцію. Але після цього ми обов'язково проходимо і дивимося, яка література представлена. І сьогодні з ранку всі ці книжки сумнівного змісту прибрали. Ці книги в нашій країні небажані, у Білорусі є список екстремістської літератури, забороненої», -  прокоментували ситуацію організатори виставки.

До речі, наші білоруські колеги відреагували і на українську експозицію, відзначивши: "А от стенд України, на жаль, представлений дуже бідно. Там буквальні кілька десятків позицій. Ні книг з сучасної історії, ні хорошої української літератури там немає. Є трохи дитячих книжок, а також фотоальбоми про Київ". 

Фото: Наша Ніва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-