ЮНЕСКО просять включити трипільську культуру до всесвітньої спадщини

ЮНЕСКО просять включити трипільську культуру до всесвітньої спадщини

Укрінформ
Міський голова Чернівців Олексій Каспрук висловив підтримку ідеї номінування пам’яток трипільської культури до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і пообіцяв всіляко сприяти вирішенню цього питання.

Про це міський голова заявив під час зустрічі з генеральним консулом Румунії у Чернівцях Елеонорою Молдован, генеральним директором музею Буковини в Сучаві Константаном-Емілем Урсу, доктором історичних наук, директором науково-дослідної лабораторії археології України Михайлом Відейком, виконавчим директором Українського національного Комітету міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ІСОМОS) Оленою Сердюк та директором музею історії культурної спадщини Platar Інною Подгородецькою.

«Науковці поінформували міського голову про наміри фахівців попрацювати над можливістю включення до спадщини ЮНЕСКО історичних цінностей трипільської культури. Ця давня цивілізація об’єднує Україну, Молдову, Румунію, і є всі підстави для того, аби пам’ятки трипільської культури увійшли до списку об’єктів Світової спадщини. Кожна країна вже має серйозні напрацювання у дослідженні цієї культури, залишились організаційні питання, вважають фахівці», - йдеться у повідомленні прес-центру міської ради.

Зазначається, що в Україні виявлено понад дві тисячі пам’яток трипільської культури, 330 з них – у Чернівецькій області.

Про початок спільного з румунськими колегами процесу номінування археологічної культури Трипілля-Кукутень до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО попередньо оголосять 7 лютого 2017 року під час чергового засідання Національної комісії ЮНЕСКО. А в середині лютого ініціатори та організатори обговорюватимуть ці питання в румунському місті Сучава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-