Журі Каннського кінофестивалю очолить Педро Альмодовар

Журі Каннського кінофестивалю очолить Педро Альмодовар

Укрінформ
Іспанський режисер Педро Альмодовар стане головою журі 70 Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляє КиноПоиск.

«Дуже радий можливості відзначити 70-річчя Каннського фестивалю, обіймаючи настільки привілейовану посаду. Вдячний, задоволений і трохи приголомшений. Мені відома відповідальність, яка лежить на президентові журі, і я сподіваюся, що виконаю цю роботу», - написав у своїй відповіді на запрошення Альмодовар.

Свою кар'єру Педро Альмодовар починав в кінці 1970-х, але популярність прийшла до нього в 1980-х завдяки ексцентричним і яскравим фільмам, де  він знімав переважно жінок. Водевіль, фарс, трагедія, комедія, мюзикл — Альмодовару підкорялися будь-які жанри, в яких він не забував дослідити улюблені теми: пристрасть, родинні узи, доля, провина та кістяки в шафі.

Серед його постійних акторів — Пенелопа Крус, Маріса Паредес, Антоніо Бандерас, Россі де Пальма, Хав'єр Бардем, Хав'єр Камара, Кармен Маура і Вікторія Абріль.

Педро Альмодовар має дві премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою («Все про мою матір») і найкращий оригінальний сценарій («Поговори з нею»). 

Останнього арзу Альмодовар приїжджав до Канн у 2016 році. Тоді він привозив драму «Джульєтта», яка демонструвалася в основному конкурсі, але нічого не здобула. 

Канни пам'ятають Альмодовара і в журі — режисер брав участь у команді під проводом Жерара Депардьє в 1992 році. Окрім того, Педро Альмодовар прикрашав собою постер 60, теж ювілейного фестивалю.

Останніми роками фестиваль віддавав крісло голови журі переважно англомовним кінематографістам. Починаючи з 2000 року лише сім разів журі очолювали європейці. Востаннє це було в 2012 році, коли режисер Нанні Моретті віддав «Золоту пальмову гілку» драмі «Любов» Міхаеля Ханеке.

Імена решти учасників журі будуть оприлюднені в середині квітня.

70 Каннський кінофестиваль пройде з 17 до 28 травня.

Фото: Peoples.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-