Музичне меню лютого.  Пам'ять про Девіда Боуї, джаз Макаревича та труба Артуро Сандовала

Музичне меню лютого. Пам'ять про Девіда Боуї, джаз Макаревича та труба Артуро Сандовала

Укрінформ
Чим частуватимуть у лютому столичні концертні майданчики

Ви, мабуть, помітили відсутність січневого музичного меню. Справа в тому, що більшість культурних заходів початку року тим чи іншим чином торкалася новорічних і різдвяних свят. У лютому організатори концертів уже повернулись, так би мовити, у «буденний» режим і пропонують багато цікавинок для шанувальників хорошої музики. Варто звернути увагу також на високий процент «романтики», пов'язаний зі святкуванням Дня святого Валентина. 

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

Architects
Stereo Plaza, малий зал, 1 лютого

Нинішній концертний лютий у перший же день подарує київським фанам шалену енергетику британського металкор-колективу Architects. Гурт виступить в Україні у рамках світового турне, присвяченого пам'яті одного з засновників команди Тома Сірла, який, на жаль, у серпні минулого року, покинув цей світ назавжди. Але його колеги на чолі з братом-близнюком Деном не бояться експериментів і розриву шаблонів. До речі, хлопці активно займаються суспільною діяльністю по захисту фауни Світового океану.

Warhaus
MonteRay Live Stage, 9 лютого

Warhaus - це сольний проект вокаліста гуру Balthazar Маартена Девольдере за участі Сільвії з Soldier's Heart. Восени 2016 року вийшов їхній дебютний альбом  «We Fucked A Flame Into Being». У музичній тканині цього альбому меланхолійні треки змінюються на динамічні і оптимістичні, а ретро-мотиви «добре почуваються» поряд із ультрасучасним звучанням.

Bowie Night 2017
Sentrum, 12 лютого

Один із найочікуваніших концертів лютневої афіші. Торішня акція пам'яті великого музиканта Девіда Боуї мала гучний успіх, і цього року її організатори вирішили, що є сенс зробити ще один трибьют. Цього разу на сцені концертного залу Sentrum зберуться майже два десятки українських колективів, яким «є що сказати на задану тему». Серед них - Stoned Jesus, Vivienne Mort, DeTach, Sinoptik, The Elephants та інші. До речі, вхід до фан-зони - безкоштовний.

Rage
Atlas, 23 лютого

Команда Rage, створена у 1983 році, вже давно входить у «вищу лігу» німецького heavy metal. За майже 25 років склад учасників гурту неодноразово змінювався, але він не відступав від свого музичного стилю, в якому поєднуються мелодізм з драйвом та енергією. В Києві музиканти планують презентувати свій останній альбом The Devil Strikes Again, але нема сумнівів, що окрім композицій з цього диску вони порадують публіку і улюбленими хітами. Київським концертом почнеться український тур, в рамках якого німецькі музиканти гратимуть у Чорноморську (24 лютого) та Дніпрі (26 лютого).

Bastille
Stereo Plaza, 28 лютого

Створена у 2010 році британська команда Bastille грає у стилі інді-рок. Багатьом відомий їх великий всесвітній хіт Pompei (360 млн переглядів на YouTube і перші строчки хіт парадів багатьох країн світу). Нинішній тур проходить на підтримку нового альбому «Wild World». Назва гурту походить від дня взяття Бастилії. Справа в тому, що національне свято Франції відзначається 14 липня, а саме в цей день народився лідер гурту Ден Сміт.

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Орест Лютий
Будинок офіцерів, 14 лютого

У День всіх закоханих на сцену Будинку офіцерів вийде знаменитий професор антропології Орест Лютий, але цього разу його програма відрізнятиметься від звичного для нього радикалізму і буде присвячена «Пісням любові». Але фани «лагідної українізації» не залишаться без свого «кайфу». Орест обіцяє, що у другому відділенні він виконає заявки на добре знані та улюблені пісні зі свого репертуару.

ДахаБраха
Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац), 23 лютого

Етно-гурт ДахаБраха став справжнім амбасадором України за кордоном, взявши участь у кількох найпрестижніших фестивалях світу, включно з легендарним британським фестом Glastonbury. У живих виступах колективу поєднуються віртуозна гра на різноманітних, часом екзотичних, музичних інструментах, чарівливий вокал та вражаючі сценічні ефекти. 

Христина Соловій
Sentrum, 25 лютого

Молода галичанка Христина Соловій (їй 24 роки) народилася у музичній родині, так що вже змалечку вона жила в чарівному світі звуків. А відомою вона стала після участі у телеконкурсі «Голос країни 2013», у якому вона дійшла до півфіналу. У 2015 році вийшов перший альбом Христини «Жива вода». У ролі продюсера виступив Святослав Вакарчук. Нині популярність співачки з кожним днем зростає. Кількість переглядів її кліпів на YouTube сягає кількох мільйонів.

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ, БЛЮЗУ ТА ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ

Андрій Макаревич, Your 5
Докер Паб, 3 лютого
Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац), 5 лютого

Не дивуйтеся тому, що інформація про концерт лідера «Машины Времени» розміщена не в рубриці «рок», а там, де йдеться про джаз. Справа в тому, що проект Your 5 має саме джазовий характер. Разом з Андрієм Макаревичем гратиме тріо у складі: Сергій Хутас (контрабас), Евген Борц (клавішні), Давід Ткебучава (барабани), а також Тімур Некрасов, який один відповідатиме за партії усіх духових інструментів. В програмі - обробки пісень «Машини» та самого Макаревича, а також джазові стандарти. 

Les meilleures chansons de NOTRE DAME de PARIS / Нотр-Дам де Парі
Палац «Україна», 14,15 лютого

У День святого Валентина, а також наступного дня Палац «Україна» запросить усіх романтиків та закоханих ще раз послухати концертну версію всесвітньо відомого французького мюзиклу за мотивами роману Віктора Гюго. Трохи статистики - на сцену вийдуть семеро солістів, 150 оркестрантів. Буде використано 30 тон сучасного обладнання для якісного звуку та візуальних ефектів. 

Лайма Вайкуле  
Палац «Україна», 18 лютого

Цього разу латиська естрадна діва привезе до Києва вражаючу шоу-програму Laima Love Show з балетом та джаз-бендом. Нагадаємо, що творча кар'єра співачки розпочалася ще у 1969 році, коли у 15-річному віці вона, пройшовши конкурс, стала солісткою Ризького оркестру радіо та телебачення на чолі з Раймондом Паулсом.

Артуро Сандовал
Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац), 21 лютого

Це мабуть найгучніша джазова подія нинішньої зими. В Києві відбудеться концерт легендарного кубинського піаніста та трубача Артуро Сандовала. Унікальний діапазон як трубача та відкритість до експериментів - ось головні чинники успіху Артуро. В активі музиканта - 10 найпрестижніших премій Grammy та 8 відзнак від шанованого видання Billboard.   

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-