У Росії хочуть збільшити мито на

У Росії хочуть збільшити мито на "буржуйські" фільми в 1400 разів

Укрінформ
У міністерстві культури РФ обговорюється ідея збільшити суму держмита на прокат іноземних фільмів в 1400 разів.

Про це розповів "Відомостям" керуючий директор державного Фонду кіно Антон Малишев.

Зараз держмито при отриманні прокатного посвідчення, нагадав він, складає 3,5 тисячі рублів. Чиновники Мінкультури, за його словами, пропонують підняти її до 5 мільйонів рублів.

Передбачається, повідомив Малишев, що такий захід "дасть можливість очистити прокат від помітної кількості іноземних фільмів низької якості", збільшивши кількість сеансів для російського кіно.

Вартість прокатного посвідчення для російських фільмів, повідомило виданню джерело в Мінкультури, також планується підняти до 5 мільйонів рублів. Проте виробникам і дистриб`юторам російських стрічок ці витрати буде так чи інакше компенсовано.

Офіційні представники Мінкультури коментувати обговорення нових ставок держмита для прокатних посвідчень відмовилися.

Співробітник Мінкультури повідомив, що цю ідею активно лобіює міністр культури РФ Володимир Мединський, який має намір її офіційно представити на урядовій раді з кінематографії. Отримані гроші він пропонує передавати Фонду кіно і згодом витрачати на створення вітчизняних картин.

Раніше російська влада вже виступала з ініціативами, спрямованими на підтримку російського кіно, пише Meduza.

Зокрема, пропонувалося обкладати ПДВ квитки на зарубіжні фільми в кінотеатрах та ввести прогресивну шкалу податків на показ іноземного кіно в Росії. Жодна з цих пропозицій прийнята не була.

За даними "Бюлетеня кінопрокатника", з 585 фільмів, показаних в Росії в 2016 році, 413 були іноземними. Збори в російському кінопрокаті за підсумками року склали 49 мільярдів рублів - на іноземні фільми припало понад 80% від цієї суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-