У Нацмузеї історії відкрилася виставка британського фотографа, присвячена Майдану

У Нацмузеї історії відкрилася виставка британського фотографа, присвячена Майдану

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України відкрилася фотовиставка британського фотографа Джо О'Браєна «Майдан: більше ніж життя і смерть», яку складають роботи, зроблені ним у 2014 році під час подій Євромайдану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я намагався показати різницю в мотивації людей, які виходили на Майдан, контрасти. Світлини дуже різні: на одній ви бачите буденне життя людей на Майдані, інша показує братерство та взаємопідтримку. Це могли бути як знайомі, мешканці одного міста, так і люди з різних регіонів країни, які до того не знали одне одного. Люди об'єднувалися, незважаючи на різницю у віці та інші фактори", - сказав фотограф.

О'Браєн давно цікавився масовими акціями протесту, тож  його творчий доробок складають фото з  різних демонстрацій в Англії та Іспанії.

Зацікавився він протестами Євромайдану 22 січня 2014 року, коли побачив у новинах сюжет про зіткнення між демонстрантами та міліцією на вулиці Грушевського і повідомлення про смерть Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. До Києва фотограф приїхав на початку лютого 2014 року, аби зафіксувати Євромайдан на своїх світлинах і детально відслідкувати на місці через об'єктив камери життя столиці на барикадах.

Роботи, представлені на фотовиставці, є унікальним свідченням драматичного перебігу подій кінцевої фази Євромайдану в тому вигляді, в якому їх побачив іноземець і не зміг лишитися осторонь.

Загалом на цій виставці представлено 40 робіт О'Браєна, які представляють життя Майдану. Три світлини з тих, що були представлені в Нацмузеї історії України, отримали приз глядацьких симпатій на Лондонському фотофестивалі (London Photo Festival) 2016 року.

Фотовиставка триватиме до 22 лютого.

Фото: Євген Любімов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-