Золотий глобус-2017: кращі -

Золотий глобус-2017: кращі - "Місячне світло" та "Ла-Ла Ленд"

Укрінформ
Голлівудська асоціація іноземної преси оголосила переможців престижної кінопремії “Золотий глобус” у 26 номінаціях. 74 церемонія вручення премій відбулася в ніч на понеділок у Беверлі-Гіллз (штат Каліфорнія, США). 

Деякі картини, такі, як «Ла-Ла Ленд», «Американська історія злочинів», «Атланта», «Нічний адміністратор», «Корона» та «Вона» були відзначені одразу кількома нагородами.

Церемонія вручення премій розпочалася з номінації «Найкраща чоловіча роль другого плану у повнометражній стрічці», яку з п’яти чоловіків отримав чи не найнеочікуваніший претендент – Аарон Тейлор Джонсон за роль у фільмі «Під нічним покровом». Більшість кінокритиків прогнозували цю нагороду Махершалу Алі за чудесне перевтілення у «Місячному світлі», однак, журі конкурсу вирішило інакше.

У такій самій номінації для мінісеріалів та фільмів для телебачення кращим актором другого плану став «Доктор Хаус» Х’ю Лорі за роль в серіалі «Нічний адміністратор». Завдяки таланту перевтілення Тома Хіддлстона, який він виявив у цій стрічці, «Золотий глобус» за найкращу чоловічу роль у мінісеріалі або телефільмі теж залишився за «Нічним адміністратором».

У подальшому розподілі нагород серед чоловіків, у номінації «Краща чоловіча роль у повнометражній комедії або мюзиклі» перемога дісталася Райану Гослінгу за роботу в стрічці «Ла-Ла Ленд». Його партнерка у цьому фільмі Емма Стоун теж отримала золоту статуетку як краща виконавиця головної жіночої ролі у мюзиклі або комедії.

На виграш у номінації «Найкращий комедійний або музичний серіал» претендували одразу п’ять сильних суперників, утім «Золотий глобус» залишився за «Атлантою».

Найвища оцінка серед номінованих мінісеріалів та телефільмів дісталася базованій на реальних подіях «Американській історії злочинів», перший сезон якого вийшов на екрани у кабельній мережі FX в США минулоріч на початку лютого.

За участь саме в цьому серіалі отримала статуетку в номінації «Найкраща жіноча роль телефільму або мінісеріалу» й американка Сара Полсон. Нагорода за роль другого плану в мінісеріалі або телефільмі дісталася Олівії Колман, яка зіграла у картині «Нічний адміністратор».

Найкращим музичним супроводженням фільму визнано роботу композитора Джастіна Гурвітца до картини «Ла-Ла Ленд». Кращою піснею до фільму названо композицію «Місто зірок» із цієї ж стрічки.

Кращим актором у драматичному серіалі визнано Біллі Боба Торнтона, який зіграв у «Голіафі», а у жанрі телевізійної комедії або мюзиклу - Дональда Гловера за роль у стрічці «Атланта».

Нагороду серед п’яти номінованих анімаційних фільмів отримала стрічка Walt Disney Pictures «Зоотрополіс», яка розповідає про сучасне місто, населене антропоморфними тваринами.

Серед стрічок іноземною мовою переміг кінофільм «Вона» голландського режисера Пола Верховена. Варто зауважити, що під час міжнародної прем’єри цієї стрічки на Каннському фестивалі, глядачі стоячи аплодували їй сім хвилин.

З поміж популярних драматичних серіалів перемогу виборола «Корона», що, очевидно, далося йому складно, адже у цій номінації боролися не менш імениті серіали: «Гра престолів», «Дуже дивні справи», «Це ми» та «Світ Дикого Заходу». Прикметно, що після тріумфу на «Золотому глобусі-2015» нині «Гра престолів» не отримала жодної статуетки.

Володаркою почесної нагороди за видатні заслуги в кінематографі стала восьмикратна переможниця «Золотого глобуса» Меріл Стріп. Ця премія присуджується із 1952 року.

Традиційно, серія визначення переможців у найпочесніших номінаціях «Золотого глобуса» відбувається наприкінці церемонії. Першу з них, за кращу режисуру отримав Дем’єн Шазелл за картину «Ла-Ла Ленд». Він же забрав і приз за «Найкращий сценарій».

Найкращою актрисою драматичного серіалу названо Клер Фой за її роль у «Короні». Найвище визнання за жіночу роль у комедійному серіалі отримала Трейсі Елліс Росс, яка знялася у сіткомі «Чорнявий». Варто зауважити, що в першій з цих двох жіночих номінацій відбувалися змагання з-поміж п’яти актрис, а за другу нагороду змагалися шестеро.

Що ж до найкращої жіночої ролі другого плану в мінісеріалі або телефільмі, то її виборола Віола Дейвіс за блискучу гру у стрічці «Огорожі».

За краще виконання ролі в драматичному кінофільмі «Золотий глобус» дістався француженці Ізабель Юппер за її роботу у французько-німецько-бельгійській стрічці «Вона» режисера Пола Верховена.

Премію за кращу чоловічу роль у драматичному художньому фільмі було вручено Кейсі Аффлеку, який зіграв у картині «Манчестер біля моря». Незважаючи на високі очікування, ця нагорода стала єдиною для «Манчестера», який програв «Місячному світлу» Баррі Дженкінсона у номінації «Найкращий фільм у жанрі драма». Ця стрічка у трьох частинах розповідає про дорослішання темношкірого парубка на ім’я Чірон. Варто додати, що за перемогу в цій номінації також боролися картини «З міркувань сумління», «За будь-яку ціну» та «Лев».

Нарешті, престижну нагороду за «Найкращий музичний або комедійний фільм» у 2017 році присуджено кінострічці «Ла-Ла Ленд». Отримати «Глобус» на сцену, вже вкотре тріумфуючи, вийшов її режисер Дем’єн Шазелл. Його дітище було номіновано у семи категоріях та отримало перемогу в усіх. Якщо у сьогоднішнього змагання й був один чемпіон - то це саме «Ла-Ла Ленд».

Нагадаємо, премія «Золотий глобус» присуджується з 1942 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів. Вона вважається однією з найпрестижніших нагород (після «Оскара») та крім сфери кінематографії, охоплює також телевізійні фільми та серіали.

Фото: Los Angeles Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-