Уряд виділить гроші на перевезення праху Олександра Олеся до Києва

Уряд виділить гроші на перевезення праху Олександра Олеся до Києва

Укрінформ
Уряд виділить необхідні кошти для перевезення останків українського поета Олександра Олеся до Києва. Водночас при Міністерстві культури України буде створена спеціальна міжвідомча комісія, яка займатиметься питанням перепоховань видатних українців.

Про це повідомив у вівторок на своїй сторінці у Facebook Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Прах Олександра Олеся, так само, як і сотень інших видатних українців, має бути похованим на рідній землі за згоди його родичів. Ситуація, яка склалася з Олександром Олесем, знову підняла на поверхню питання створення українського пантеону у столиці України", - зазначив він.

Прем'єр нагадав, що Міністерство закордонних справ зараз вживає усіх необхідних заходів для якнайшвидшого вирішення цього питання у Чехії. 

"У свою чергу, уряд виділить всі необхідні кошти для перевезення останків одного з найвидатніших українських поетів до Києва. У той же час при Міністерстві культури України буде створена спеціальна міжвідомча комісія, яка займатиметься питанням перепоховань видатних українців", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, останки відомого українського поета Олександра Олеся, який похований у Чехії, були примусово ексгумовані. 

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ терміново втрутитися в ситуацію щодо поховання Олександра Олеся у Чехії.

В МЗС України повідомили, що останки Олеся та його дружини після ексгумації були переміщені до депозитарію Ольшанського кладовища до моменту рішення родичів поета, які проживають у Канаді, щодо місця остаточного захоронення останків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-