Держкіно дає майже 10 мільйонів на

Держкіно дає майже 10 мільйонів на "Пофарбоване пташеня"

Відео
Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно 21 грудня уклало контракт з компанією "Директорія кіно" про надання кінопроекту "Пофарбоване пташеня" державної фінансової підтримки.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Розмір державної підтримки - 9 млн 588 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму - 173 млн 645,2 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Кінопроект повнометражного ігрового фільму "Пофарбоване пташеня", спільне виробництво якого здійснюють Україна і Чехія, став одним із переможців 9 конкурсного відбору Держкіно. Зйомки картини розпочнуться вже у березні 2017 року.

Автор сценарію та режисер - Вацлав Маргоул, українські продюсери - Ігор Савиченко та Роман Климпуш.

Це історія про єврейського хлопчика, батьки якого під час Другої світової війни відсилають його у село в Україну, намагаючись захистити від масового знищення євреїв. Однак жінка, що взялася доглядати за ним, несподівано помирає, і дитина змушена вирушити в дорогу ворожим світом на Захід.

Стрічка є екранізацією однойменної книги польсько-американського письменника Єжи Косинського, що була перекладена більш ніж 30-ма мовами і стала світовим бестселером. Сценарій фільму отримав нагороду ScripTeastAward.

Презентація кінопроекту під час конкурсного відбору:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-