Помер актор Олександр Яковлєв

Помер актор Олександр Яковлєв

Укрінформ
Після тривалої хвороби на 71 році життя помер радянський і російський актор театру і кіно Олександр Яковлєв.

Про це повідомляє на своєму сайті Союз кінематографістів РФ.

"Яковлєв Олександр Анатолійович закінчив театральне училище. Після закінчення училища працював у Володимирському обласному драматичному театрі, Московському обласному ТЮГу, Московському обласному драматичному театрі ім. О.М.Островського. З 1995 року тісно співпрацював з кіностудією «ТриТЭ» Микити Михалкова", - йдеться у повідомленні.

Кінодебют актора відбувся в 1973 році у фільмі «Великі голодранці». Роль штабс-капітана, організатора нападу на поїзд у фільмі «Свій серед чужих, чужий серед своїх» принесла йому популярність і любов глядачів.

У творчій біографії Олександра Яковлєва 119 ролей, в числі яких наркобарон Вальдес у гостросюжетному фільмі «Мідний ангел», Яків Крест — «Візит до Мінотавра», куркуль Іван Тимофійович Голуб — «Віра, Надія, Любов», Конклінг — «Квартет Гварнері», герцог Карл Бургундський — «Пригоди Квентіна Дорварда, стрільця королівської гвардії», Станіслав Антіпов «Кат», Петро Кирилов - «Шляховики», Всеволод Бобров - «Легенда №17», Олексій Валєєв - «Метро», Оверко - «Вій» та інші. Яскравий негативний образ було створено Олксандром Яковлєвим у серіалі «Чоловічий сезон. Оксамитова революція». За цю роботу його удостоїли премії VIII Міжнародного фестивалю «DetectiveFEST».

Фото: КиноКопилка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-