Після повернення з Амстердама скіфське золото покажуть у Києві

Після повернення з Амстердама скіфське золото покажуть у Києві

Укрінформ
Виставка скіфського золота після повернення з Амстердама експонуватиметься в Музеї історії України.

Про це повідомила на брифінгу генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приблизно через рік, як сказав міністр юстиції, решта експонатів з виставки мають бути в Україні, і буде абсолютно справедливо, якщо наші співвітчизники і закордонні туристи зможуть побачити її в музеї історії України, ту ж саму виставку, яка була в Амстердамі. Тому є ідея повністю і цілісно представити її в нашому музеї», - сказала Сосновська.

Вона додала, що ця виставка також включатиме 21 експонат, які два роки тому повернулися до Києва.

За словами директора музею, після повернення артефакти будуть оглянуті і за потреби реставровані нашими досвідченими реставраторами.

Вона нагадала, що в Амстердамі залишається понад 500 артефактів, і висловила сподівання, що після апеляції Росії суд прийме рішення на користь України.

Сосновська уточнила, що місцем зберігання всіх артефактів визначено Національний музей історії України, де виставка буде «не один місяць, навіть не один рік для того, щоб якомога більша кількість людей змогла її побачити».

«Я вже марю черги до Національного музеї історії України саме на цю виставку»,- наголосила вона.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, вона припустила, що через кілька років експонування цієї виставки може відбутися десь іще у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-