Справа Буковського: суд Кембриджа переніс засідання - письменник у лікарні

Справа Буковського: суд Кембриджа переніс засідання - письменник у лікарні

Укрінформ
Відомий радянський дисидент і письменник Володимир Буковський, суд над яким розпочався цього тижня в Кембриджі, госпіталізований з пневмонією. Слухання у справі про виявлену у Буковського дитячу порнографію відкладені до січня.

Про це ВВС повідомив помічник Буковського Павло Строілов.

«Володимир Буковський був доставлений  до лікарні з дому у вівторок увечері. Скільки Буковському доведеться пробути в лікарні, лікарі поки сказати не можуть. У середу суддя Коронного суду Кембриджа Гарет Хоксворт вирішив розпустити колегію присяжних і відкласти слухання до січня», - вказується в публікації.

Як відомо, прокуратура звинувачує 73-річного Володимира Буковського у виготовленні (під цим словом мається на увазі скачування з інтернету) і зберіганні фотографій і відео з відображеними на них дітьми в непристойних сценах. Він рішуче відкидає звинувачення.

В суд Буковського, якому 30 грудня виповниться 74 роки, помічник привіз в інвалідному кріслі. У минулому році дисидент переніс важку операцію, після якої його вводили в штучну кому.

Під час засідання адвокат Буковського Френсіс Фітцгіббон сказав судді, що його підзахисний, можливо, по ходу слухань буде просити про додаткові перервах, оскільки він втомлюється і втрачає концентрацію.

Володимир Буковський називав цю кримінальну справу проти нього "кафкіанською". Він подав проти Королівської прокуратури позов про наклеп, але Високий суд у Лондоні відхилив позов.

Володимир Буковський був одним із засновників дисидентського руху в СРСР. Він провів 12 років в ув'язненні та на примусовому лікуванні. У 1976 році радянська влада Буковського обміняли на лідера чилійських комуністів Луїса Корвалана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-