Легенді світового кіно Кірку Дугласу виповнилося 100 років

Легенді світового кіно Кірку Дугласу виповнилося 100 років

Укрінформ
Всесвітньо відомому актору Кірку Дугласу 9 грудня виповнилося 100 років. 

Один з представників так званої Золотої доби Голлівуду народився у бідній єврейській сім'ї вихідців із нинішньої Білорусі, його справжнє ім'я Іцхак Демський (за іншими даними Іссур Данилович).

Шлях на вершину світового визнання був нелегким. У різний час Дугласу довелося попрацювати офіціантом, рознощиком газет, вантажником, різноробом. Змалку мріючи грати на сцені, юнак вступив до нью-йоркської Американської академії драматичного мистецтва. У роки Другої свтової війни він пішов на військову службу, був прийнятий в один з підрозділів ВМС США, проте у 1944 році його комісували через хворобу.

Повернувшись із армії, юнак поновив спроби стати актором. Його дебютом на широкому екрані стала роль у фільмі «Дивне кохання Марти Айверс». Згодом він знявся у таких популярних кінокартинах, як «Злі та вродливі», «Стежини слави» і «Спрага до життя». Проте світової слави Дуглас зажив після виконання ролі Спартака в однойменній стрічці Стенлі Кубрика, яка вийшла у 1960 році.

Актора тричі номінували на премію Американської академії кіномистецтва "Оскар" - за роботи у фільмах «Чемпіон» (1949 р.), «Поганець і красуня» (1952 р.), «Жага до життя» (1956 р.), - проте золоту статуетку він отримав лише у 1996 році за видатний внесок у розвиток кіномистецтва.

Як пишуть ЗМІ, свій сторічний ювілей легенда світового кіно відзначатиме на своїй віллі у Лос-Анджелесі. Вечірку організують його син - відомий актор і продюсер Майкл Дуглас із дружиною Кетрін Зетою-Джонс. Планується, що на святі будуть присутні близько 200 членів родини і друзів ювіляра. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-