Рада обмежила доступ для антиукраїнських книжок

Рада обмежила доступ для антиукраїнських книжок

Укрінформ
Рада обмежила доступ на український ринок іноземних книжок антиукраїнського змісту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За ухвалення Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту" проголосували 237 депутатів з 318 присутніх у залі.

Як зазначила голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, законом передбачено створення при Міністерстві культури експертної ради, яка буде аналізувати тиражі друкованої продукції, які надходитимуть "з держави-агресора".

"І якщо там буде міститися популяризація держави-агресора, її органів влади, якщо там автори, або хтось, хто виробляв ці книжки, є тими людьми, хто підтримував окупацію України, то, звісно, такі тиражі не будуть допускатися на територію України", - сказала Сюмар.

Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в інформаційній сфері, забезпечує реалізацію цього закону шляхом видачі (відмови у видачі, переоформлення, видачі дубліката, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, на митну територію України.

Дозвіл видається на строк дії угоди, укладеної власником прав на видання, що підтверджує право на розповсюдження видавничої продукції на території України, але не більше п’яти років.

За її словами, цей закон є надзвичайно важливим у сфері національної безпеки.

Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-