Євробачення: у МІП прокоментували фейкові вимоги

Євробачення: у МІП прокоментували фейкові вимоги

Укрінформ
Європейська мовна спілка не ставила Києву вимогу на час проведення конкурсу "Євробачення-2017" скасувати "чорний список" російських виконавців, яким заборонено в'їзд в Україну.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у коментарі DW

"Інформація про начебто вимогу до української сторони скасувати списки російських виконавців, яким заборонено в'їзд на територію України, як умову для проведення Євробачення - фейк", - сказала посадовець. 

За її словами, вона особисто спілкувалася із заступником генерального директора НТКУ з питань розвитку міжнародного співробітництва Вікторією Романовою, яка зараз перебуває у закордонному відрядженні, присвяченому підготовці Євробачення. Романова запевнила її, що EBU не ставила українській стороні жодних подібних вимог. 

Джапарова зауважила, що обговорювати питання про скасування заборони на в'їзд до країни іноземних громадян не входить до компетенції ані Європейської мовної спілки, ані Національної телекомпанії України.

"Для мене особисто очевидно, що це черговий інформаційний фейк, який роздмухують російські мас-медіа", - заявила вона.

Водночас в офіційному коментарі EBU, який отримала редакція DW, йдеться про те, що зараз Європейська мовна спілка "веде конструктивний діалог з НТКУ та українською владою для того, щоб гарантувати всім делегатам та митцям можливість приїхати і перебувати в Україні" під час Євробачення. У EBU висловили сподівання, що цей конкурс "буде інклюзивним", а Україна поважатиме право всіх конкурсантів брати у ньому участь.

Раніше російське видання "Известия" повідомило з посиланням на прес-службу EBU про те, що спілка просить Україну скасувати дію "чорного списку" російських зірок на час проведення Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-