"Люди, які прийшли до влади" з 3 грудня у відкритому доступі - DocudaysUA

Укрінформ
Наступною прем’єрою на Dосu/Простір (онлайн-кінотеатр документальних фільмів про права людини в Україні - ред.) слідом за фільмом "Євромайдан. Чорновий монтаж" стане фільм режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафи "Люди, які прийшли до влади".

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

"Від суботи, 3 грудня, цей фільм з’явиться у вільному доступі в нашому онлайн-кінотеатрі. Паралельно з прем’єрою на Dосu/Просторі відбудеться показ на Громадському ТБ http://hromadske.ua/", - йдеться в повідомленні.

Фільм відтворює поступовий перехід суспільства від мирного життя до стану війни. Знятий у березні-квітні 2014 року на Донбасі, він простежує перетворення соціального протесту на збройне повстання, підтримане прихованим іноземним вторгненням. Не фокусуючись на індивідуальних історіях, фільм показує механізми розпалювання війни, що призводять до суспільного колапсу.

За словами письменника і громадського активіста Сергія Жадана, цей фільм "є певним свідченням і документом того, як частина суспільства (конкретно - мешканці Донбасу, які виступили проти України) западає в страх, агресію та несприйняття - себто піддається тим-таки маніпуляціям, починає вірити різним шарлатанам, перестає сумніватися у власній правоті, витворює собі образ ворога".

На цьогорічному Docudays UA незалежне журі визнало фільм переможцем конкурсу Dосu/Україна. Фільм демонструвався також на Одеському міжнародному кінофестивалі, фестивалі документального кіно DOK Leipzig у Німеччині, а в грудні попрямує до Варшави на фестиваль WATCH DOCS.

Щодо ситуації, яка склалася навколо фільму, режисер Олексій Радинський говорить: "Кампанія проти фільму "Люди, які прийшли до влади" є не чим іншим, як продовженням цього фільму в реальному житті. Так само, як у фільмі учасники "антимайдану" оповідають одне одному байки про концентраційні табори, які будують для них "турки під Полтавою", українські журналісти та "популярні блогери" оповідають нам байки про фільм, який "пропагує сепаратизм". Спільним в обох випадках є те, що самого предмета розмови ніхто з її учасників не бачив. На відміну від концентраційних таборів під Полтавою фільм "Люди, які прийшли до влади" тепер може побачити кожен». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-