Держава наполовину профінансує зйомки фільму

Держава наполовину профінансує зйомки фільму "Черкаси"

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно 30 листопада уклало контракт з компанією ТОВ "MKK Фільм Сервіс" про надання фільму "Черкаси" державної фінансової підтримки.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Спільне виробництво фільму здійснюють українська компанія "MKK Фільм Сервіс" та польська кіностудія "Кадр". Зйомки стрічки розпочнуться на початку березня 2017 року і відбуватимуться в Києві, на Чернігівщині, в Очакові та в акваторії Чорного моря. Державна підтримка становитиме 17 341 862 грн. Загальна вартість фільму -  39 841 862 грн", - ідеться в повідомленні.

Кінопроект "Черкаси" став переможцем дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер стрічки - Тимур Ященко, продюсер - Олексій Карпенко. Автори сценарію - Тимур Ященко та Роберт Квільман.

Фільм розповідатиме історію Мишка та Лева, двох хлопців із сільської місцевості України, які з різних причин опиняються на воєнному кораблі ВМС України "Черкаси", дислокованому на кримському озері Донузлав під час окупації Криму в 2014 році.

За словами Ященка, це воєнна драма, в якій делікатно переплітаються древньогрецькі міфологічні мотиви з нещодавніми подіями в Криму. Хоч надихнули режисера на створення фільму реальні події, фільм є художньою інтерпретацією.

Презентацію кінопроекту під час конкурсного відбору можна переглянути на офіційному ютуб-каналі Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-