Стало відомо, про що буде 9 том українсько-польської історичної серії

Стало відомо, про що буде 9 том українсько-польської історичної серії

Укрінформ
Наступний, 9 том спільного українсько-польського проекту міститиме невідомі документи спецслужб обох країн про діяльність ОУН на території Польщі. Видання побачить світ 2017 року.

Про це заявив у вівторок заступник начальника відділення Архіву Інституту національної пам'яті РП у Лодзі Єжи Беднарек під час засідання "круглого столу" на тему "Польща та Україна в архівах комуністичних спецслужб. 20 років діяльності спільної робочої групи" в Укрінформі. 

"Зараз ми працюємо над 9 томом спільного видання (серії "Польща та Україна у 30-40 роках XX сторіччя" - Ред.), який буде присвячено діяльності польських і радянських спецслужб щодо керівництва Організації українських націоналістів у 1944-50-му роках на території Польщі. Згідно з нашими домовленостями, яких ми сьогодні досягли, цей том буде опубліковано в середині наступного року", - сказав Беднарек.

Як зазначила Мажена Крук - в.о. директора Архіву Інституту національної пам'яті РП, - у спільних планах  на наступні 2 роки також видання 10 тому у 2018 році.

"Хотілося б звернути увагу і на більш пізні періоди - 50-ті і 60-ті роки", - сказала вона.

 Вона також висловила сподівання, що вдасться зберегти високі темпи в роботі, адже завдяки новому законодавству в Україні зараз вже немає жодних перешкод для співробітництва.

"Це стосується і розсекречених документів, і часових рамок, коли ми можемо цим займатися", - уточнила Мажена Крук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-